Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv

Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1463747881">

aristotel_cancescu_realitatea_net

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Aristotel Căncescu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.00, după ce instanţa supremă a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. El a mers la Poliţie cu documentele persoanle, conform procedurilor, pentru a fi încarcerat.

Căncescu nu a avut niciun bagaj asupra sa, iar la scurt timp câţiva membri ai familiei acestuia au ajuns şi ei la IPJ Braşov pentru a-i aduce câteva obiecte personale.

Nici Căncescu şi nici familia acestuia nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Instanţa a mai decis ca Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov, să fie în continuare cercetat sub control judiciar.

Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu (PNL), este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de către CJ Braşov sunt deţinute de Gabriel Bâgiu şi de Ion Diniţă, deputat PC, cercetat şi el, în acest dosar.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat lucrările, luni, din lipsă de cvorum, fără a se pronunţa asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă.

Potrivit procurorilor, în urma plăţilor nelegale făcute de CJ Braşov către firma SC Gotic SA, a lui Diniţă, instituţia publică a fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro.

Totodată, firma SC Ramb Sistem a încasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Căncescu a intervenit ca aceasta să obţină şi un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, deşi licitaţia fusese câştigată de o altă societate.

1 COMENTARIU

  1. Eu chear a-s crede D.N.A-ul, daca o sa-l vad cercetat pe;
    UDREA, VIDEANU, BERCEANU, ANASTASE, BOAGIU, BLAGA, FALCA,
    BLEJNAR, IOAN OLTEAN, FLUTURE, ANTON {rafo} etc.
    Altfel D.N.A-ul nu are nici o credibilitate.
    Bercea spune ca a dat bani si l-a sefii justitiei, ba chear si l-a
    sefu statului. Noi ce s-a mai credem.
    CURAJ D-LOR MAGISTRATI, STATUL V-A PLATESTE BINE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.