Timișoara vrea să devină cel mai sănătos oraș din România. Cum este...

Timișoara vrea să devină cel mai sănătos oraș din România. Cum este încurajată comunitatea să adopte un stil de viață sănătos

1
DISTRIBUIȚI

Timisoara

Orașul de pe Bega ar putea primi titlul de „cel mai sănătos oraș din România”, acordat de Organizația Mondială a Sănătății, doar dacă timișorenii vor înțelege să adopte un stil de viață sănătos. În acest sens, Fundația CardioPrevent, care a primit, în premieră, Trofeul pentru „Responsabilitate Socială” din partea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, pentru strategia de încurajare a unei vieți sănătoase, în parteneriat cu Primăria Timișoara vor organiza o serie de acțiuni premergătoare pentru candidatura la titlul de „Oraș Sănătos”.

Mai mult, în perioada următoare vor fi desfășurate o serie de programe și de acțiuni comune în domeniul promovării sănătății și educației pentru sănătate, și anume promovarea unui stil de viață sănătos, campanii de informare, testarea populației, acțiuni în slujba comunității.


Totul sub sloganul „Timișoara, Inima Mea”, un proiect inițiat de Cluburile Rotary și Lions din capitala Banatului.

„Este demonstrat că aproape 80 % din bolile cronice pot fi prevenite, dar această problemă, deşi una medicală, are rezolvarea completă în atitudinea comunităţii faţă de măsurile de promovare a sănătăţii. Sănătatea fiecăruia dintre noi depinde de modul în care prevenim, în mod individual, aceste boli, în special prin alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, statut de nefumător şi control medical. În egală măsură, şi de “sănătatea” localităţii în care trăim! Extrapolând, putem defini sintagma “Timişoara, oraş sănătos” ca pe o însumare a sănătăţii culturale, artistice, sociale şi, mai ales, economice a orașului”, spune Dan Gaiță, medic cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara și președintele Fundației CardioPrevent.

Prin urmare, fiecare timișorean este invitat să contribuie pentru ca orașul în care locuiește să se transforme într-un oraș sănătos, iar titlul de “Oraş Sănătos”, acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, va deveni astfel certificarea voinţei comune a întregii comunități, informată şi conştientă de protejarea propriei sănătăți.

1 COMENTARIU

  1. Bani (si publici) aruncati pe povesti si basme de amortit vigilenta. Dupa ce a defrisat totul in calea progresului arhitectural, primaria ne pune acum sa adoptam un stil de viata sanatos. Oare unde am putea mai bine decat printre locurile de parcare si in mijloacele de transport in comun ? (ce e drept e vina lui Ciuhandu). Observ ca din nou campania se face pentru testarea sanatatii, pt a ne spune cat suntem de bolnavi si a merge la tratament prin Noua Medicina Românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.