Timișorenii sunt invitați să intre în Cămara cu veselie, să își bucure...

Timișorenii sunt invitați să intre în Cămara cu veselie, să își bucure papilele gustative și să sprijine doi frați cu autism. Cum te poți implica și tu

0
DISTRIBUIȚI

alex si radu autism

Închideți ochii minții și imaginați-vă pentru o clipă viața cotidiană a familiei Boian (în care, atât Alex, cât și Radu sunt diagnosticați cu autism – 6, respectiv 4 ani): fiecare zi este o alergătură continuă între văzute și nevăzute, între terapii (du-l pe unul, ia-l pe altul), controale și evaluări medicale, rutina specifică unui copil (spălat, îmbrăcat, mâncat, scos afară, culcat, alintat, etc), acțiuni casnice, acțiuni menite să aducă un venit suplimentar familiei și gânduri nevăzute de genul „ar trebui făcută terapie suplimentară, cu specialiști, acasă dar nu ne permitem”, „ar trebui duși la grădiniță dar nimeni nu îi primește”, „ar trebui plătit însoțitor pentru grădiniță, dar de unde bani?”, „ce o să se întâmple cu copiii mei mâine sau poimâine?”, „ce viață o să reușească să-și construiască?”.

Tot scenariul de mai sus este real.


De ce? Pentru că există speranța (medical vorbind) ca cei doi copii să facă progrese și să ajungă să fie niște adulți care să se poată auto-susține. Dar asta înseamnă luptă.

 Cămara cu veselie

„Cămara cu veselie” este un proiect prin care ne propunem să facem front comun  (cei care reușim să ne punem în pielea familiei de mai sus) și să ducem pentru un timp lupta asta cotidiană alături de ei. Nu-i putem însoți tot drumul dar contează enorm chiar și o părticică. Pentru a fi mai interesant, am presărat drumul acesta comun cu o serie de activități și întâlniri prin care ne cunoaștem și ne ajutăm pentru că dincolo de orice diferență, suntem oameni.

Evenimentul are loc sâmbătă, 18 octombrie 2014, în Timișoara, la sediul Asociației LookInside (str. Ghe. Lazăr nr. 8, interfon 2). De la ora 9.30 vor fi proiecții de diafilme, sesiuni de dans și teatru pentru copii, iar de la ora 13.00 un dialog cu cu psihoterapeutul familial Anca Tiurean. În program mai e cuprins un atelier de decoupage ținut de Georgi Boian. După-amiaza, participanții vor învăța despre autodiversificarea alimentației și despre ce este autismul. Pe parcursul zilei copiii vor fi distrați de un clovn sau vor fi pictați pe față.

Până vineri, timișorenii au putut licita diverse bunătăți de cămară – zacuscă și alte produse, iar sâmbătă își pot ridica produsele.

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.