Titu Bojin, pe urmele primarului Nicolae Robu. Ce clădire importantă din centrul...

Titu Bojin, pe urmele primarului Nicolae Robu. Ce clădire importantă din centrul Timișoarei vrea să DEMOLEZE

1
DISTRIBUIȚI

978x0

O clădire importantă din centrul Timișoarei va trece de la Ministerul Apărării Naționale în patrimoniul Consiliului Județean Timiș, în perioada următoare, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Titu Bojin.


Este vorba despre Garnizoana Timișoara din Piața Libertății, unde șeful CJ Timiș dorește să mute biblioteca județeană, dar și Centrul Militar Zonal Timiș. Pentru asta însă, Titu Bojin vrea să demoleze o parte din clădire.

„La garnizoană nu e nimic de mutat de acolo, este un muzeu, care rămâne acolo, este asociația rezerviștilor, nu avem nimic împotrivă, până la demararea construcției noului edificiu care va fi acolo. Vom pregăti o parte din garnizoană ca să mutăm cercul militar din clădirea brigăzii, care e în partea cealaltă, cel mai probabil îl mutăm anul viitor. Vrem să facem bibliotecă județeană acolo. O parte din spațiu va fi demolat, dar trebuie să vedem, pentru că el apare ca și monument. Un proiect va fi dat în lucru la arhitecți, e un spațiu în centrul Timișoarei și ar fi păcat să ne jucăm de-a construcția”, a explicat, astăzi, Titu Bojin.

Președintele Consiliului Județean Timiș a mai precizat că este important ca biblioteca județeană să fie mutată, mai ales că, în acest moment, își desfășoară activitatea în peste 20 de spații diferite, unele dintre ele fiind într-o stare jalnică.

Foto: Adevărul

1 COMENTARIU

  1. Oare ce ii apuca pe cei ce ajung la putere? Sa fie toti niste mici ceausei care nu vor sa constuiasca nimic si nu sunt multumiti pana nu darama ceea ce au construit altii inaintea lor? Orasul trebuie sa se dezvolte si in alte zone, nu doar in perimetrul central. Dupa Liceul de Arta si Inspectoratul Scolar, acum trebuie demolata o alta cladire din centrul istoric, astfel ca haosul din Piata Libertatii sa fie urmat de harababura de la Centrul Militar. Pe cand o initiativa de a se construi ceva in Parcul Rozelor, sau al Catedralei?

    Oare chiar nu inteleg acesti pseudo-gospodari ca rolul lor este in primul rand acela de a pastra in buna stare ceea ce am primit de la inaintasi si in masura in care necesitatile o impun, iar resursele financiare o permit, sa inceapa sa „ctitoreasca” alte obiective. In felul acesta se vor insuma eforturile prezente cu cele anterioare, orasul crescand in timp, adaugand la istoria sa. Daca insa orice se construieste „impune” demolarea a ceva existent, in final vom ramane in cel mai fericit caz cu acelas numar de edificii. Suntem oare obligati la fel ca in epoca trecuta sa nu consumam din terenul agricol? Faceti biblioteca in Freidorf, sau Ronat sau in alte cartiere uitate ale orasului! Dati acolo masura geniului creator si al potentei financiare, eliberati de constrangerile meschine ale lipsei de spatiu din zona centrala si neindoielnic ca, daca va fi vorba de o realizare notabila, oamenii din oras se vor duce acolo, deoarece impatimitii de lectura nu trebuie musai sa fie la o aruncatura de bat de Corso! Si asta cu atat mai mult cu cat este vorba de o institutie JUDETEANA, deci presupus a fi utila si celor care ar veni de peste tot din judet.

    Siguri de victoria in alegeri oamenii politici isi inchipuie ca li se permite orice. Aceasta este insa intotdeauna valabil doar pana la un PUNCT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.