Toamna se numără iubitorii mersului pe două roți, la Timișoara. Cum sărbătorește...

Toamna se numără iubitorii mersului pe două roți, la Timișoara. Cum sărbătorește “Verde pentru Biciclete” șase ani de existență

0
DISTRIBUIȚI

pedalarea de toamna

La Timișoara, în luna octombrie se numără iubitorii mersului pe două roți. “Verde pentru Biciclete” împlinește șase ani de existență, iar acest eveniment va fi marcat, ca de obicei, printr-o plimbare cu bicicleta prin oraș. Ediția 2014 a acțiunii “Numărătoarea de Toamnă” va avea loc duminică, 12 octombrie, la eveniment fiind așteptați cel puțin 1.500 de bicicliști.

Întâlnirea amatorilor mersului pe două roți va avea loc începând cu ora 10.00, pe platforma Timco de pe strada Circumvalațiunii. Ca de obicei, vor fi împărțite stickere “Și eu susțin Verde pentru Biciclete”, mici cadouri-supriză pentru bicicliști și numere de bicicletă.


De la ora 11.00, va fi parcurs traseul Calea Circumvalaţiunii – Bd. Republicii – Str. Gheorghe Pop de Băsești – Bd. Iuliu Maniu – Calea Șagului – Bd. Liviu Rebreanu – Calea Martirilor 1989 – Str. Surorile Martir Caceu – Aleea FC Ripensia – Piața Leonardo da Vinci – Str. Michelangelo – Bd. Ion C. Brătianu – Str. 20 Decembrie 1989 – Bd. CD Loga – Piața Victoriei.

“De-a lungul timpului, am pedalat împreună pentru un stil de viață mai sănătos, pentru egalitate în trafic și pentru un oraș mai puțin poluat. Motivele pentru care un biciclist adoptă acest mijloc de transport sunt numeroase. Însă unul dintre sentimentele comune este cel de libertate. Libertate de exprimare și mișcare. Bicicliștii sunt oameni sociabili, care leagă prietenii cu ușurință. Toate aceste caracteristici le regăsim căutând în fiecare dintre noi și aducându-ne aminte de copilărie. Așa cum îi scoatem pe timișoreni afară din casă pe bicicletă, ne dorim acum să îi scoatem la joacă”, transmit reprezentanții „Verde pentru Biciclete”.

Astfel, în acest an, bicicliștii din Timișoara sunt provocați să ia parte, după pedalare, pe strada Mărășești, la “Jocurile Copilăriei”, precum șotron, baba oarba, elastic, coarda, v-ați ascunselea, fripta, prinsa, Țară, țară vrem ostași, telefonul fără fir, Flori, fete și băieți, etc. Vor exista și ateliere de confecționare origami și avioane de hârtie, precum și alte activități pentru tineri și copii. În același timp, va fi derulat și atelierul ”Pimp my Bike”, realizat de Alex Baciu, în limita timpului disponibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.