Un alt monument al Timişoarei este distrus pentru ridicarea unui magazin. Ce...

Un alt monument al Timişoarei este distrus pentru ridicarea unui magazin. Ce condamnă viceprimarul Traian Stoia GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-486676097">

Fabrica de Ciorapi (13)

Este oficial: fabrica de ciorapi de pe Mihail Kogălniceanu va fi doar o amintire în istoria Timişoarei. Lanţul de magazine Kaufland a obţinut deja autorizaţie de construcţie pentru a ridica acolo un market, iar lucrările de demolare au început deja.

Viceprimarul Traian Stoia spune că „avem o clădire care după părerea mea trebuia protejată mai mult decât a făcut-o Direcţia de Cultură a Judeţului Timiş, care a emis în 28.03.2014 un aviz pentru lucrări de desfiinţare parţială a construcţiei cunoscută ca Fabrica de ciorapi de pe Mihail Kogălniceanu numerele 13, 14, 15. Beneficiarul acestei autorizaţii este Kaufland România. S-a propus desfiinţarea unor corpuri şi păstrarea unor corpuri care prezintă, din punct de vedere istoric, un interes mult mai mare. Se păstrează integral corpul B, cu operaţiuni de restaurare – consolidare. Corpul C se desființează cu păstrarea traveei prin care se realizează intrarea în incintă. Acestea se păstrează ca dovadă că aici a funcţionat un monument al Timişoarei, similar cu fabrica de ciorapi din Debrecen, unde autorităţile maghiare au păstrat şi au conservat”.

Deşi vede ca un lucru pozitiv faptul că Timişoara va avea un nou magazin, viceprimarul PSD spune că „problema e că un monument istoric, care la câteva sute de kilometri de noi e păstrat în integralitate, e îngrijit şi păstrat de guvern. La noi se păstrează doar parţial, probabil în funcţie de nişte interese pe care le are proprietarul”.

2 COMENTARII

  1. Ce parere ave-ti, este coruptie s-au nu ?
    Unde este asociatia arhitectilor ?…..Tac…..TAC….
    Primarul, stim ce face, doar au niste profesionalisti l-a P.D.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.