Un Buick Electra, „vedeta” celei mai mari expoziții de mașini de epocă...

Un Buick Electra, „vedeta” celei mai mari expoziții de mașini de epocă din Timișoara. Cum a renunțat un medic la bicicletă în schimbul unei rulote de 500 de euro cu care s-a plimbat prin Europa GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1100901788">

IMG_6217

Cea mai mare expoziție de mașini de epocă din Timișoara a avut loc astăzi în centrul orașului. Mii de timișoreni care au trecut astăzi prin Piața Victoriei au putut admira peste 50 de mașini și motociclete de epocă. Trecătorii au fost încântați de bijuteriile pe două sau patru roți expuse, astfel că nu au ratat ocazia de a le fotografia sau chiar de a-și face un „selfie” cu ele.

Automobilele istorice au fost expuse în cadrul evenimentului „Retroparada Toamnei”. Un Austin din 1947 a fost, la fel ca în anii precedenți, cea mai veche mașină de epocă expusă, dar nu au lipsit nici bătrânele Dacii 1300, printre care și o mașină de Miliție, sau un Bentley asemănător cu cel al Cruellei de Vil. Însă, „vedeta” expoziției a fost un Buick Electra fabricat în anul 1960, adus din Serbia. „Este cel mai frumos exemplar din cadrul expoziției. Are o valoare de piață de vreo 40.000 de euro cel puțin și a fost adus în această stare, a fost restaurant de proprietar cu mâna lui”, a povestit Vlad Căpotescu,  proprietarul unei mașini de epocă și organizatorul evenimentului „Retroparada Toamnei”, la Timișoara.

Printre automobilele istorice expuse s-a numărat și o rulotă fabricată în anul 1973. Este vorba despre un Volkswagen Transporter T2, deținut de un medic timișorean, care spune că și-a vândut bicicleta cu 500 de euro și a cumpărat rulota, în urmă cu cinci ani. Ioan Dumitra povestește că a ales acest model pentru că și-a dorit o rulotă veche, nu una „normală, pentru că nu are niciun farmec”.

„Am luat-o pentru că am vrut să plecăm un an prin Europa, dar nu am mai plecat pentru că a venit criza și nu am mai avut bani. Mașina am cumpărat-o din Timișoara, a costat 500 de euro, mi-am vândut bicicleta și am luat mașina. A durat aproape doi ani să o restaurăm, a fost desfăcută bucăți, bucățele și reasamblată, am cheltuit cel puțin 5.000 de euro. Plafonul s-a luat de la altă mașină.  Sus e un cort în care se află un pat, iar bancheta de jos se întinde și se face pat”, a explicat Ioan Dumitra. Medicul timișorean spune că a reușit să ajungă cu autovehiculul până în Portugalia, unde a stat o lună, dar și în Grecia.

Potrivit organizatorilor evenimentului, în cadrul „Retroparadei Toamnei” din Timișoara au fost expuse 51 de mașini și motociclete de epocă, 15 dintre autovehicule fiind aduse din Serbia, iar cinci din Ungaria.

În jurul orei 14.00, mașinile și motocicletele expuse în centrul Timișoarei au pornit într-o paradă pe principalele bulevarde din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.