Viticultorii bănățeni, neafectați de vremea capricioasă: „avem un an bun”. Care este...

Viticultorii bănățeni, neafectați de vremea capricioasă: „avem un an bun”. Care este explicația

0
DISTRIBUIȚI

recas_brunchinthesky_ambrozie_rb-2676

Bănățenii de la Recaș sunt singurii mari producători din zonă care au struguri la fel de mulți ca în anii trecuți.


Vara capricioasă cu multe ploi și temperaturile exagerate a dat mari bătăi de cap viticultorilor. La Cramele Recaș este însă o vorbă: „numai cine nu muncește via nu are struguri”. În consecință, chiar dacă sezonul 2014 nu a fost unul fulminant, bănățenii se mândresc că au „un an bun”.

Ioan Gheorghiu, directorul Cramelor Recaș SA spune că producția acestui an este de 12 tone la hectar. „Este un an în care media de zahăr în struguri este de 175 – 200 de grame la kilogram. Putem spune că avem un an bun, nu excepțional. Vinul va avea 12 grade”, spune directorul. În această perioadă cabernetul mai este la maturare pe butuci, și se culeg alte soiuri. Concluzia: pentru Cramele Recaș anul va bun și calitativ.

Principalul producător de vin din vestul țării cultivă viță de vie pe o suprafață de 900 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.