Ambulanțele din Timiș, pregătite de iarnă. Cât de sigure sunt autosanitarele

Ambulanțele din Timiș, pregătite de iarnă. Cât de sigure sunt autosanitarele

0
DISTRIBUIȚI

Serviciul Județean de Ambulanță Timiș este pregătit de iarnă, astfel încât să poată interveni la timp la orice solicitare. Marea majoritate a celor 50 de ambulanțe dedicate asistenței medicale de urgență au fost dotate cu anvelope de iarnă. O firmă specializată în comerțul online cu anvelope a venit în sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș pentru a afla cât de uzate sunt cauciucurile mașinilor, mai ales că șoferii de pe ambulanțe sunt nevoiți să circule cu viteze mari pentru a salva vieți omenești, astfel că își asumă tot felul de riscuri.

„Peste 90 % din autosanitare sunt dotate corespunzător cu anvelope de iarnă.


Riscurile care derivă din trafic sunt riscuri asumate și cu mare valoare reziduală. Noi nu putem decât să minimalizăm aceste riscuri. Nu spunem că nu au fost accidente sau incidente care s-au datorat „din vina noastră”, dar cele mai multe s-au datorat partenerilor de trafic. Cele „din vina noastră” am pus în ghilimele datorită faptului că șoferii de pe ambulanțe conduc în regim de urgență, cu girofar, sirenă și cu viteză mare. Responsabilitatea finală este a conducătorului auto”, a precizat, astăzi, Leonida Iancu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș.

În total, la nivelul instituției sunt 73 de autosanitare, dintre care 50 sunt de importanță majoră, iar restul de transport sanitar sau de consult la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.