Atelier de improvizație la Institutul Francez, finalizat cu un spectacol inedit. Când...

Atelier de improvizație la Institutul Francez, finalizat cu un spectacol inedit. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Francez din Timişoara organizează, în perioada 24-26 noiembrie, un stagiu de improvizaţie teatrală la care participă 25 de studenţi, lectori şi profesori de franceză de la diferite universităţi din ţară.

Scopul acestui proiect este atât iniţierea în improvizaţia teatrală şi formarea unor echipe locale de improvizaţie, cât şi de pregătire a celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara (FIFITUT), care se va desfăşura în luna mai a anului viitor.


Sfârşitul stagiului va fi marcat de un spectacol pentru publicul larg, care va avea loc miercuri, ora 18.00, la Institutul Francez de pe bulevardul C.D. Loga.

Ateliere de improvizaţie teatrală există deja, atât în Timişoara cât şi în alte centre universitare din ţară, scopul acestora fiind promovarea limbii şi culturii franceze iar proiectul desfăşurat în aceste zile la Timişoara doreşte să contribuie la strângerea relaţiilor dintre echipele de improvizaţie şi trupele de teatru care există deja în mai multe oraşe. Stagiul timişorean va fi animat de actorii şi regizorii francezi Lali Ducasse şi Rémy Subra, care au multă experienţă în acest gen de activităţi, acumulată în mai multe ţări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.