Au MIMAT dragostea pentru a obține „buletin de Banat”. Cum au fost...

Au MIMAT dragostea pentru a obține „buletin de Banat”. Cum au fost prinși de polițiști

1
DISTRIBUIȚI

S-au iubit, s-au luat, iar acum formează o familie fericită. Cam aceasta ar fi în aparență povestea a două cupluri din vestul țării care au ajuns, însă, pe mâna poliției. Oficiul pentru Imigrări din Caraș-Severin a descoperit în acest an două căsătorii de conveniență.

Vizați au fost doi cetățeni, unul sârb și unul marocan. În urmă unor adevărate anchete, reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări au stabilit că cele două persoane care au anunțat că vor să se căsătorească cu două cărășence nu urmăreau altceva decât să obțină drepturile de cetățean român.


Miză era una foarte mare și anume dreptul de muncă și călătorie în țările Uniunii Europene. Cele două persoane au fost anunțate de rezultatele anchetelor și de faptul că nu mai pot stă pe teritoriul țării fiindu-le anulat dreptul de ședere .În unul dintre cazuri unui cetățean i s-a pus în vedere să își facă bagajele și să părăsească țara în 30 de zile. Ofițerii susțin că legislația în ceea ce privește imigrările este foarte clară și prevede o serie de verificări pentru aordarea dreptului de ședere pentru un cetățean dintr-o țara non UE. Polițiștii verifică toate datele pentru a se asigură că nu este vorba de o căsătorie de conveniență. În majoritatea cazurilor cei doi se cunosc cu ajutorul internetului și acceptă căsătoria de conveniență în schimbul unor sume de bani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.