Basarabenii din Timișoara au votat! Ce își doresc tinerii pentru viitorul Republicii...

Basarabenii din Timișoara au votat! Ce își doresc tinerii pentru viitorul Republicii Moldova FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-525823278">

Cetățenii basarabeni stabiliți în România, dar și tinerii veniți la studii la noi în țară au mers la vot cu ocazia alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Una dintre cele 11 secții de votare din România a fost la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timisoara.

La primele ore ale dimineții secția de la liceul „Ion Vidu” a fost plină de cetățeni basarabeni veniți din județele din vestul României. Spre după-amiază s-au prezentat în număr mare și studenții moldoveni care învață în Timișoara.

„Am venit să votez pentru schimbare. Cred că trebuie să continuăm să privim spre un viitor pro-european și să mergem pe integrare. Dar totodată e foarte important să luptăm împotriva corupției și a lucrurilor ilegale chiar dacă ne integrăm în Uniunea Europeană”, ne-a spus Alexei Dombrov, un tânăr basarabean venit să studieze în Timișoara. Prezenți au fost și membrii Organizației Studenților Basarabeni (OSB) care, după ce au votat, s-au așezat în fața liceului și au făcut o poză de grup alături de alți tineri veniți din județul Alba.

În ziua alegerilor parlamentare din Republica Moldova lucrurile au decurs bine la Timișoara și nu au existat incidente. „De dimineață au venit cei mai mulți cetățeni din județul Alba sau Arad. Am observat că la vot s-a prezentat mai multă lume ca în 2010 când au avut loc alegerile parlamentare”, ne-a spus Ștefan Buciușcanu, președintele secției. Cetățenii basarabeni care nu au votat până la această oră pot să meargă la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” până la ora 21.00 ca să își exercite votul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.