Beneficiile unei condamnări la închisoare. Cum pot avea deținuții o viață mai...

Beneficiile unei condamnări la închisoare. Cum pot avea deținuții o viață mai bună după ispășirea pedepsei

0
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 700 de deținuți din toată țara vor avea șansă să înceapă o viață nouă după ce părăsesc penitenciarul: învață și se specializează în noi meserii, pe bani europeni. Peste 500 de deţinuţi din Penitenciarului Bârcea Mare, in judeţul Hunedoara, şi alţi 200 din uităţi de detenţie din Mehedinţi şi Bistriţa Năsăud sunt beneficiarii unui proiect, „LIN 2013 – Libertate prin integrare”, a căruie valoare este de 1,5 milioane de euro.


Finanţarea provine din fonduri europene, contribuţia Penitenciarului Bârcea Mare, unde se va derula proiectul, pe parcursul a un an şi jumătate, fiind de 2%.

„Se derulează 39 de cursuri pentru opt meserii, de la lucrător în cultura plantelor, lucrător finisor în construcţii, lucrător în tâmplărie, lucrător în alimentaţie, patiser, cioplitor în piatră şi marmură, agent dezinsecţie/deratizare până la mecanic vulcanizator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, inspectorul Florin Berar. Aceste cursuri sunt susţinute de 23 de lectori, 11 pentru partea teoretică, iar 12 pentru cea practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.