Cazul ÎNFIORĂTOR al unei fetițe de 12 ani care a rămas însărcinată...

Cazul ÎNFIORĂTOR al unei fetițe de 12 ani care a rămas însărcinată după ce tatăl a VIOLAT-o, iar apoi a fost agresată și de unchi, dezvăluit la PRESSALERT LIVE. Cum încearcă să ajute un centru unic în România

4
DISTRIBUIȚI

Caz înfiorător petrecut în județul Timiș. O fetiță de doar 12 ani a trecut printr-o dramă cumplită. Copilul a fost violat de cel care i-a dat viața și, mai mult decât atât, fata a rămas și însărcinată. Întreaga poveste a fost dezvăluită în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, de către Lorena Rusovan, fondatoarea centrului „Casa Debora”. Aceasta a povestit că „fata a fost trimisă în Oltenia, ca să nu se afle că este însărcinată, iar acolo a fost agresată sexual și de unchi și, în prezent, niciunul din cei doi nu este în pușcărie. Fata a ajuns într-un centru, a născut, însă copilul a murit după zece zile”.

Lorena Rusovan a mai precizat că există o plângere făcută împotriva celor doi abuzatori, însă, în cele patru luni de când fata locuiește în „Casa Debora” nu a venit nici măcar un polițist care să se intereseze de caz. „Nu știm dacă înainte de a muri copilul s-au prelevat probe ADN. Mă pune pe gânduri faptul că nu a venit niciun polițist la noi să se intereseze. Tatăl neagă, unchiul neagă”, spune neajutorată fondatoarea centrului, care știe că, în lipsa unor probe biologice, cei doi nu vor putea fi condamnați, din cauza legilor prost făcute.

Tocmai de aceea, Lorena Rusovan consideră că România ar trebui să se inspire după sistemul din Statele Unite sau din alte țări din Europa, acolo unde, în momentul în care există o singură reclamație de abuz, omul este arestat, copilul luat și pus sub protecție, iar mai apoi începe investigația.

În „Casa Debora”, un centru unic în România, locuiesc, în prezent, 28 de minore cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani, majoritatea victime ale abuzurilor sexuale.


Aici primesc haine, mâncare, consiliere psihologică, sunt ajutate să termine școala și să-și facă un rost în viață. Mai mult, Lorena Rusovan spune că sunt și două apartamente protejate în care locuiesc 11 fete cu vârste de peste 18 ani. „Unele sunt studente, altele lucrează, altele fac diverse cursuri de calificare. Noi plătim chiria, utilitățile, iar fetele primesc și o alocație lunară pentru alimente și produse pentru îngrijirea personală, dar în funcție de capacitatea lor de a câștiga bani, această alocație este redusă până la 0”, spune fondatoarea centrului „Casa Debora”.

Lorena Rusovan este mândră de fetele pe care le-a ajutat să treacă peste suferințele din copilărie, mai ales că unele dintre ele au ajuns să termine o facultate și să lucreze în mari companii. „Sunt și fete care s-au căsătorit și și-au întemeiat o familie. Cel mai mult le admir că sunt niște mame și soții extraordinare. Să poți să fi o mamă și o soție extraordinară după ce ai trecut prin atâtea lucruri rele întrece orice imaginație”, a povestit Lorena Rusovan. Femeia speră că modelul „Casei Debora” să fie extins în fiecare județ din țară pentru că „este un proiect care poate schimba mult și în profunzime viețile, asta pe următorii zece ani îmi doresc. Iar pe următorii 15 ani îmi doresc să nu mai am obiectul muncii”.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

4 COMENTARII

  1. Oare asa sa fie? Oare aceasta minunata doamna nu ascunde niste abuzuri care au avut loc in Casa Deborah? Oare cum au plecat anul trecut peste noapte 2 angajati sot sotie? Eeee din exterior ce roz pare……

    • D-le Xulescu, eu am curajul sa-mi dau numele real ca sa-ti raspund la aceasta josnicie. Locuiesc exact in comuna unde se afla acest Centru, o cunosc pe D-na Rusovan, si am fost de mai multe ori in vizita acolo, ca sa alin cu afectiune sufletele acelea chinuite. E un centru ultramodern, ultradotat, se autogospodaresc, iar fetele sint foarte bine ingrijite. Au format acolo o mare familie, si se ajuta una pe alta. Oameni ca D-na Rusovan ar trebui clonati si multiplicati !
      Din pacate, in Romania se multiplica doar caracterele jegoase ca dumneata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.