Cel mai titrat sculptor român după Brâncuși, Paul Neagu, expoziție DE NERATAT...

Cel mai titrat sculptor român după Brâncuși, Paul Neagu, expoziție DE NERATAT la Timișoara. Până când puteți vizita FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1492262154">

La Muzeul de Artă Timișoara  – Palatul Baroc a avut loc astăzi deschiderea expoziției semnată de unul dintre cei mai importanți artiști români, Paul Neagu, singurul după Constantin Brâncuşi care a reuşit performanţa de a avea lucrări achiziționate și expuse de către Tate Gallery în Londra. Timișorenilor, artistul le e cunoscut drept autorul operei monumentale „Crucificare”, din Piaţa Victoriei. Neagu este renumit mai ales pentru sculptura sa, în cadrul căreia foarte cunoscut este ciclul de lucrări „hyphen”.

A trecut o decadă de când marele artist plastic timișorean Paul Neagu nu se mai află printre noi. Pentru a comemora acest moment, Fundaţia Interart Triade și Paul Neagu Estate RO, în colaborare cu Muzeul de Artă Timișoara și Muzeul de Artă Cluj-Napoca, organizează o serie de evenimente menite să readucă în atenţa publicului opera celui mai important sculptor român de la Brâncuși încoace. Expoziția „Paul Neagu. Opera ca o hermeneutică vizuală” cuprinde peste 70 de lucrări semnate Paul Neagu, din colecţiile Muzeului de Artă Timișoara și face parte din proiectul „Paul Neagu. (R)evoluția formei”.

Artistul a fost definit ca o personalitate de tip renascentist, cu preocupări diverse în lumea artelor. Talentul său artistic s-a manifestat în lucrări de sculptură, pictură, desen sau grafică, dar şi eseistică sau poezie, operele sale fiind întotdeauna marcate de un spirit novator. Cu ocazia vernisajului, a fost lansat și albumul de artă omonim. Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul de Artă Timișoara până în data de 25 ianuarie 2015, zilnic între orele 10-18 (luni închis).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.