Centru de peste o jumătate de milion de euro într-un domeniu de...

Centru de peste o jumătate de milion de euro într-un domeniu de interes, la Universitatea Politehnica din Timișoara. Cum sărbătorește instituția 94 de ani de existență

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara se pregătește de sărbătoare. În această lună, instituția de învățământ superior împlinește 94 de ani de existență, motiv pentru care vor avea loc o serie de evenimente în „Săptămâna Politehnicii”.

„11 noiembrie este o zi importantă în viața universitară din Timișoara. 11 noiembrie 1920 a însemnat semnarea decretului prin care s-a înființat Școala Politehnică Timișoreană. Noi organizăm, în fiecare an, „Săptămâna Politehnicii”, care este centrată pe această zi și în care încercăm să prezentăm opiniei publice ce înseamnă Politehnica în peisajul lumii bănățene”, a afirmat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Cel mai important eveniment care va avea loc în „Săptămâna Politehnicii” va fi prezentarea unui Centru de Competențe în Domeniul Plasturgiei, realizat cu peste un milion de euro.


„Plasturgia înseamnă tehnica injectării de mase plastice, un domeniu în care e foame extraordinară de specialiști, ori tot ce înseamnă industria automotive depinde de acest lucru. Noi am reușit să creăm un centru cu un grup de companii din această zonă și din Franța și veți vedea ce performanțe extraordinare se pot realiza în acest centru”, a explicat rectorul universității timișorene. Tot în cadrul „Săptămânii Politehnicii”, va fi inaugurată oficial și noua bibliotecă a universității și va avea loc o sesiune de comunicări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.