Centrul intermodal stârneşte frica de DNA la CJT. Ce au votat consilierii...

Centrul intermodal stârneşte frica de DNA la CJT. Ce au votat consilierii pentru continuarea proiectului

0
DISTRIBUIȚI

Discuţii interminabile în plenul CJT de astăzi pe marginea centrului intermodal de la Remetea Mare. Vă reamintim că CJT a renunţat la accesarea finanţării pentru ciclul 2007 -2013 din cauza faptului că se risca pierderea finanţării dacă lucrările nu erau executate la timp.

Practic, astăzi consilierii au trebuit să voteze pentru continuarea proiectului şi finalizarea procedurilor pentru aplicarea la ciclul de finanţare 2014 – 2020.

Cel mai vehement a fost şeful CJT, Titu Bojin care a spus că „important este să apară angajamentul că vom pune la dispoziţie terenul atunci când va fi cazul. Posibilitatea exproprierii, dacă ni se dă voie prin lege să o reluăm, nu depinde de mine ideea asta dacă se încadrează centrul la expropriere din punct de vedere al statului.


(…) Nu puteţi garanta, să mă puneţi pe mine, că eu garantez. Cumpărarea poate fi garantată prin ce avem acuma şi putem fi de acord să începem exproprierea. Exproprierea e un lucru care nu depinde de mine sau de noi. Eu semnez că îmi asum răspunderea, că asigur terenul pentru realizarea inevstiţiei. În condiţiile în care există posibilitatea exproprierii, dar dacă nu se realizează, cine suportă cheltuielile pentru realizarea studiilor, a proiectului? Cineva trebuie să şi le asume. Haideţi să lăsăm portiţa deschisă şi pentru expropriere şi cumpărare”.

Atât Bojin cât şi Marian Vasile au comentat că procedurile trebuie făcute ca la carte pentru ca nu cumva să se ajungă să dea cu subsemnatul, ca şi în cazul finanţării echipei Poli Timişoara patronate de Marian Iancu. Practic, până acum au fost cheltuiţi 300.000 de euro pentru studiul de febzabilitate şi alte acte aferente proiectului, bani care dacă proiectul se va continua vor fi eligibili pentru decontare de la UE. La final consilierii au inclus şi exproprierea şi cumpărarea ca şi modalităţi de dobândire a terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.