Cheile Minișului, în care se află cea mai spectaculoasă cascadă din lume,...

Cheile Minișului, în care se află cea mai spectaculoasă cascadă din lume, ascund priveliști superbe în inima munților. Legendele unei zone mirifice din Banatul Montan GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-615594383">

În Munții Aninei din județul Caraș-Severin, pe o distanță de 14 kilometri, se întind unele dintre cele mai frumoase chei din România, ce ascund peisaje superbe. Cheile Minișului îl vrăjesc pe turist încă din prima clipă, mai ales datorită mirosului proaspăt de pădure și mușchi umed. Tot în acest loc se află și Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume.

Cheile Minișului sunt situate între orașul Anina și comuna Bozovici, pe cursul râului Miniș, care impresionează turistul prin marmitele formate de vârtejuri. Denumirea Văii Minișului provine de la numele unui voinic care, spun legendele, s-a născut în mijlocul codrilor. Se spune că Miniș ar fi stârnit furia Zânei Munților, după ce a vânat căprioarele acesteia de pe Valea Fermecată la Tăul Căprioarelor. Asfel, voinicul a fost pedepsit de către Zâna Munților, fiind transformat într-un râu cu ape mândre și neliniștite, la fel ca firea voinicului, ce curge prin chei spre Țara Almăjului.

cheile minisului

Cheile Minișului sunt formate din trei sectoare sălbatice – Cheile Minișului, Cheile Poneascăi și Cheile Bigărului – și fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, dar nu sunt incluse în nicio rezervație naturală. În cazul în care ajungeți în această zonă mirifică din Banatul Montan, nu trebui să ratați să vizitați o serie de obiective turistice renumite. Printre acestea se numără Peșterile Plopa-Ponor și Găurile lui Miloi aflate într-o zonă în care cu mulți ani în urmă se afla linia ferată cu ecartament îngust, mocănița, care făcea legătura între Crivaia și Valea Minișului. De asemenea, lângă satul Poneasca se află Izbucul și Cascada Bigăr, renumită în întreaga lume.

Alte locuri de interes sunt barajul și lacul de acumulare Gura Golambului, Peștera Buhui, Lacul Buhui, Peștera cu Oase, în care au fost descoperite oase foarte vechi ale omului preistoric, sau păstrăvăria Valea Minișului. Pentru a ajunge în Cheile Minișului, turiștii trebuie doar să urmeze cursul drumului național 57B.

Foto: Facebook – Turism în Anina

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.