Concurs pentru dramaturgii talentați. Cum puteți participa la concursul INEDIT organizat de...

Concurs pentru dramaturgii talentați. Cum puteți participa la concursul INEDIT organizat de TNT

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Naţional din Timişoara e consecvent în ambiția sa de a descoperi noi texte, de a lansa și confirma scriitori de teatru. De aceea și în acest an  lansează o nouă ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie (CND).
”Competiţia se adresează dramaturgilor de limbă română, debutanţi sau consacraţi, din România sau diaspora, şi are ca obiectiv central selectarea şi promovarea unor texte care nu au mai fost publicate sau montate anterior”, a declarat Codruța Popov, secretarul literar al naționalului timișorean.
În finală vor intra trei texte, desemnate de juriu. Acestea vor fi publicate într-un volum editat și tipărit la Teatrul Național. De asemenea, cele trei texte vor fi prezentate în spectacole-lectură în cadrul FEST-FDR2015. ”Premiul pentru piesa care, în urma lecturilor publice , va fi desemnată câștigătoare, este reprezentat de montarea acesteia până la finalul anului 2015 și includerea sa în repertoriul curent al Naționalului timișorean”, a mai adăugat Popov.

Orice scriitor / dramaturg poate trimite piese în concurs.


Piesele vor fi trimise într-un plic cu specificarea „pentru Concursul Naţional de Dramaturgie „, pe adresa: Teatrul Naţional, Str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara, România.
Plicul expediat va conţine textul în format digital (fără menționarea autorului), textul listat (fără menționarea autorului), un al doilea plic, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – va conţine coordonatele autorilor şi va fi deschis de juriu doar după desemnarea textelor câştigătoare.

Textele vor fi tehnoredactate în format electronic, cu diacritice.

Textele sunt aşteptate la secretariatul Teatrului Naţional. Data limită pentru expediere este sâmbătă, 21 februarie 2015, data poştei. Date de contact: comunicare@tntimisoara.com / tntm.office@tntimisoara.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.