Dezbaterea propusă de Universitatea de Vest din Timișoara, mărul discordiei dintre cei...

Dezbaterea propusă de Universitatea de Vest din Timișoara, mărul discordiei dintre cei doi candidați la președinție. Ce săgeți își transmit

11
DISTRIBUIȚI

Victor Ponta îi dă o replica dură contracandidatului său la prezidențiale, anunțându-l, printr-o postare pe Facebook, că îl invită să fie bărbat și să accepte o dezbatere televizată, moderată de jurnaliști.

Replica premierului vine la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat că acceptă invitația rectorului Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, de a participa la o dezbatere alături de el. „Salut inițiativa Universității de Vest din Timișoara de a organiza o dezbatere între cei doi candidați la Președinția României intrați în turul doi. Prestigiul acestei universități și spiritul în care a fost lansată invitația, aceea a unui dialog real pe teme importante pentru cetățeni, m-au determinat să accept propunerea formulată de rectorul Marilen Pirtea. Așa cum am anunțat de la bun început, consider că este absolut necesar ca cei doi candidați rămași în competiția pentru Președinție să aibă o dezbatere bazată pe viziunea și proiectul fiecăruia dintre ei pentru România. Din respect pentru cetățeni, o astfel de dezbatere electorală nu poate să aibă loc decât într-un cadru echitabil și neutru pentru ambii candidați și consider că aceste condiții pot fi asigurate de Universitatea de Vest din Timișoara. Fac un apel la Victor Ponta să nu mai tergiverseze luarea unei decizii și să accepte organizarea unei dezbateri electorale în mediu universitar, la care să aibă acces toată presa și toate televiziunile din România, inclusiv televiziunea publică”, a transmis Iohannis.

La rândul său, candidatul PSD susține că ideea avansată de Iohannis este o lovitură dată presei din România.


” Variantele de confruntări electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezintă un vot de blam dat presei românești. Domnul Iohannis nu dorește să meargă în sediul televiziunilor și nu dorește să fie moderat de jurnaliști. Propunerile pe care le avansează sunt nobile – Universitatea din Timișoara, Palatul Parlamentului – dar la fel de bine pot fi invocate Academia Română, Uniunea Scriitorilor, o unitate militară, un cămin cultural dintr-un sat, un spital, un cămin de bătrâni sau o fabrică. Orice loc din România este legitim pentru a găzdui o confruntare prezidențială. Dar tocmai fiindcă nu se poate merge peste tot, se poate acceptă că media este acea instituție globală care poate aduce necesară întâlnire între candidații la Președinție în casele fiecărui român – și din Timișoara și din Covasna și din București și din Suceava… Și universitar și miner și student și pensionar. Cele patru televiziuni de știri, ale căror invitații le-am acceptat, acoperă o largă marjă de orientări politice și un public extrem de divers. De asemenea, sunt primele patru în audiența pe specificul lor și au jurnaliști cu experiență care pot organiza profesionist o confruntare electorală. De aceea, îl rog pe domnul Iohannis să nu mai caute scuze necredibile, să nu mai inventeze scenarii improbabile, să nu mai conceapă strategii savante de refuz, să nu mai caute, la fel că Traian Băsescu, dezbateri de genul Turcescu (2009). Îl rog așadar să participe, începând cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru întâlniri electorale la care am fost invitați de televiziuni. Îl anunț din nou că eu voi fi acolo începând cu oră cu 20:00, indiferent dacă domnia sa are sau nu curajul să apară”, a scris Victor Ponta, joi, pe contul său de Facebook.

 

 

11 COMENTARII

  1. Nu doar publicul celor 4 televiziuni merg la vot si ar trebui ca toata lumea sa aiba acces nu doar cele 4 televiziuni.

    Daca nu intr-una din casele lui din Sibiu poate in padurea lui Hrebenciuc.

  2. Dar cine a spus ca in Aula Magna nu poate intra orice cetatean, ori presa? Si…desigur ca Universitatea are si specialisti in ale jurnalismului ca doar aici sunt formati marii moderatori ai televiziunilor pretuite de premier.
    Se stie ca televiziunile romane sunt influentate politic, asadar o dezbatere in cadrul UVT ar fi ocazia perfecta de a privi obiectiv argumentele celor doua parti.

    • De unde ati tras concluzia ca doar de aici se formeaza marii moderatori pe care ii agreaza premierul?Cine Turcescu si Banciu sau Rares BogdaN?Nu aveti bun simt!Pai daca era vorba de un teren neutru ,putea fi de ex in Constanta sau Craiova, la distanta de Timisoara ,unde oamenii abia asteapta sa l huiduie pe premier pt ca vezi Doamne e,,comunist”.Ca de obicei banatenii sunt doar buni de gura si de jignit tot ce le iese in cale.Nimeni ,,nu i mai Bun ca ei”Caci ei sunt FRUNTEA ,da!Dar la rautati ,barfe si infractiuni.Cu voi mi e rusine ca sunt romanca!!!!!

  3. Peste tot in lumea aceasta, la televiziuni au loc astfel de dezbateri! Primele care au propus dezbaterile, au fost televiziunile. Frumos raspunsul: ,,nobila” propunerea Universitatii ! Dar atipic…Ponta a lamurit de ce doreste la Televiziuni. Dl Iohannis nu ne lamureste de ce refuza? Asta-i subiectul !

    • IonBanateanu’ – incerc eu sa-ti explic de ce ii dau dreptate candidatului Iohannis: televiziunile de stiri din Romania SUNT SUBIECTIVE – au facut, fac si vor face campanie, sunt patronate de oameni implicati politic, moderatorii sunt de o parte sau alta a baricadei. Sa fim seriosi, maturi si rationali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.