Două ateliere clandestine de fabricat ţigări, descoperite de Poliţia de Frontieră. Vezi...

Două ateliere clandestine de fabricat ţigări, descoperite de Poliţia de Frontieră. Vezi ce s-a mai descoperit în timpul anchetei DIICOT UPDATE Cine a fost adus la audieri VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Poliţia de Frontieră Timişoara a descoperit, astăzi, două ateliere clandestine în care se fabricau ţigări, care apoi erau vândute pe piaţa neagră din vestul ţării, în urma unei operaţiuni a DIICOT, care a beneficiat de sprijinul DIPI. În această dimineaţă, trupele speciale au pătruns în forţă în apartamentul din Caransebeş unde se ascundea coordonatorul operaţiunii, Viorel Ţolea, pentru că bărbatul ştia că este urmărit internaţionale. Acesta nu a reuşit să schiţeze niciun gest, pentru că agenţii au spart uşa şi l-au imobilizat pe suspect.

De asemenea, anchetatorii au descins la locuinţa părinţilor săi din Jamu Mare şi în alte case din Oraviţa şi Lugoj, unde stau alţi membri ai familiei. La Caransebeş şi Jamu Mare au fost descoperite cele două utilaje de făcut ţigări, primul găsit fiind de capacitate mai mică şi instalat în una din camerele apartamentului. Anchetatorii au descoperit, de asemenea, tutun, foiţe folosite la fabricarea ţigărilor, dar şi dispozitive de înfoliere a pachetelor. Capacitatea utilajului descoperit în apartament, de mai mici dimensiuni, era de a produce ţigări pentru aproximativ 20 de cartuşe de zi.


Ulterior, marfa era vândută pe piaţa neagră. Producerea şi vânzarea ţigărilor era o afacere de familie, printre cei implicaţi fiind și fratele lui Viorel Ţolea, un fost poliţist de frontieră care avea „cartierul general” la Oraviţa. Cei şase suspecţi vor fi duşi pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara.

Vom reveni cu amănunte.

tolea retinut

UPDATE 1 În urma perchezitiilor, au fost descoperite: 87 kg de tutun vrac, 11 kg tutun mărunţit, două dispozitive de confecţionat ţigări, două dispozitive de mărunţit frunzele de tutun, un dispozitiv de ambalat, foiţe de hărtie pentru confectionarea ţigaretelor, pachete goale albe neinscripţionate pentru ambalarea tigaretelor şi 10 cartuşe calibru 9 mm.

UPDATE 2 Viorel Țolea, un individ extrem de violent, a fost adus încătușat la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri. Acesta a început să strige că „mai bine aţi scrie adevărul decât să faceţi poze”.

1 COMENTARIU

  1. Dar ce au pazit poltistii pana acuma? Trebuia sa-i prinda cei de la politia de frontiera ca politistii de la politia nationala habar n-aveau. Ce ziceti d-le sef Munteanu? Oare ce fac politistii dvs? Cu ce se ocupa?
    L-au pazit cumva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.