După şapte ani de pauză, trupa Firma revine cu un concert la...

După şapte ani de pauză, trupa Firma revine cu un concert la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

După o perioadă de aproape șapte ani de creație și detașare a trupei de scenă, formaţia Firma a revenit în forță și a lansat un prim volum al albumului „Descântece“, care este promovat printr-un turneu naţional care va poposi la Timişoara în data de 29 noiembrie, la clubul Daos.

Cel de-al treilea album al trupei Firma vine cu o infuzie de update-uri și experimente muzicale care a reintrodus instant trupa în playlist-urile posturilor de radio și TV naționale. O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul Most Wanted Comeback, pe care Firma l-a primit la premiile revistei Sunete.

În 2001, Firma își făcea apariția pe o piață muzicală care abia învăța să se alinieze la standardele internaționale. Cu versuri de o fină subtilitate și o perspectivă audio-vizuală inovatoare, identitatea trupei se face imediat remarcată și apreciată de un public pretențios și critic, dar și de presa de specialitate. Clipurile pieselor „La Orbire”, „Nimeni” şi „Important” spărgeau tiparele şi puneau în evidenţă o nuanţă cinematografică a viziunii Firma, rulând în heavy-rotation pe posturile televiziunilor. „La Orbire”, single-ul care a dat şi titlul primlului album, ajungea pe locul unu în topul românesc al MTV-ului după primele 2 săptămâni de difuzare.


Firma a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională – „New Sounds of Europe” și invitată să performeze la gala MTV European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria „Best Romanian Act” și „Best Rock Band” la MTV Romanian Music Awards în 2005.

În deschiderea concertului Firma din Timişoara va evolua trupa Persona. Una din cele mai interesante trupe de „brit – pop“ din oraşul nostru, Persona, a revenit în faţa melomanilor cu un concert extraordinar care a avut loc în luna iulie a acestui an, într-o nouă formulă, alături de tobarul Florin „Flocea“ Cvaşa. Timişorenii de la Persona au luat naştere în anul 2003 iar numele trupei este inspirat din filmul omonim a lui Ingmar Bergman. De la înfiinţare, trupa a concertat în cluburile româneşti şi la festivaluri open air alături de trupe ca Robots in Disguise şi Trash Fashion (UnderLondon Festival), dEUS şi Kultur Shock (Stuffstock) sau The Ting Tings, The Charlatans şi Santana (Bestfest). În afara ţării, Persona a cântat în Ungaria în Budapesta şi Germania în Braunschweig. Albumul de debut al trupei, Suburbia Afterlife a fost editat la labelul german EMG Records. Trupa îi are în componenţă pe Gabriel „Gaben“ Cherlia (voce, chitară), Corin „Coco“ Mariş (bass), Cristian „Joy“ Crăciun (chitară) şi Florin „Flocea“ Cvaşa (tobe). Biletele pentru concertul în care vor evolua Firma şi Persona costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.