Elevi timișoreni, premiați la un prestigios concurs internațional. Ce rezultate au obținut

Elevi timișoreni, premiați la un prestigios concurs internațional. Ce rezultate au obținut

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XXIV-a ediţie a concursului internaţional „Schwartz”, care se desfăşoară la Oradea în memoria renumitului profesor de fizică şi chimie orădean Ludovic Schwartz pentru elevi ai claselor X-XII şi şi pentru studenţi care au fost elevi ai şcolilor participante,  care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a adus elevilor timişoreni premii importante.

Codrin Paul Oneci, elev în clasa a a X-a la liceul „Grigore Moisil” (profesor de fizică Doina Cucu) a obţinut două premii I, unul la „Testul de Fizică şi Chimie” şi cel de-al doilea la „Prelucrarea datelor experimentale”, iar Alexandra Modrea, elevă în clasa a XI-a la colegiul „C.D.


Loga” (profesor de fizică dr. Sandu Golcea) şi-a adjudecat premiul al III-lea la „Testul de fizică şi Chimie”. Acest test este o probă scrisă cu durata de trei ore, care conţine opt probleme de fizică şi două de chimie.

alexandra modreaLa concurs au fost prezenţi în jur de o sută de participanţi din Timişoara, Odorheiu-Secuiesc, Cluj-Napoca, Marghita, Satu Mare, Târgu Mureş şi Oradea dar şi din Chişinău, Budapesta, Szolnok, Debrecen şi Hodmezovásárhely.

Concursul propriu-zis a fost urmat de o sesiune de comunicări pe teme de fizică experimentală, în cadrul căreia prof. dr. Zeno Schlett de la Universitatea de Vest din Timişoara a prezentat conferinţa cu tema „Cunoaşterea legilor fizicii ne poate feri de evenimente nedorite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.