Florin Piersic a primit titlul de Doctor Honoris Causa Artis al Universității...

Florin Piersic a primit titlul de Doctor Honoris Causa Artis al Universității de Vest: „Nici în Mărgelatu nu am avut un așa costum”. Ce le-a făcut actorul celor din prezidiu

0
DISTRIBUIȚI

„Niciodată nu mi-am auzit numele rostit de atâtea ori, acum sunt sigur că mă cheamă Florin Piersic”, așa a început să glumească îndrăgitul actor, astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara, după ce a fost îmbrăcat cu roba universitară în cadrul unei ceremonii în timpul căreia a primit titlul de Doctor Honoris Causa Artis. Artistul a ascultat vizibil emoționat cuvintele de laudă pe care i le-au adresat cei din prezidiu, iar după fiecare alocuțiune i-a îmbrățișat și i-a pupat pe cei care au vorbit despre el.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a ținut să precizeze că „titlul onorific conferit astăzi reprezintă modalitatea prin care UVT recunoaște public pe deplin meritele dovedite în întreaga sa carieră artistică. Când începi să vorbești despre Florin Piersic, dintr-o dată constați că te afli într-o mare dificultate. Nu pentru că nu-l cunoști… ci mai degrabă constați că nu știi de unde să începi și cu ce să începi mai întâi, pentru că ori de unde începi, îți dai seama că multitudinea de cuvinte parcă nu sunt suficiente pentru a transmite afecțiunea, respectul, dragostea și tot ceea ce simțim pentru el”.

„Dă să te pup”, i-a spus Florin Piersic rectorului Pirtea și l-a pupat pe frunte, după ce a primit diploma Doctor Honoris Causa.


În finalul ceremoniei, Florin Piersic a luat cuvântul la microfon pentru a le spune câteva cuvinte celor prezenți în sală. „Nu sunt emoționat, ci tulburat că am primit această distincție excepțională. Atunci când am auzit că voi fi făcut Doctor Honoris Causa, am crezut că-i o glumă de 1 aprilie, dar mi-am dat seama că nu e o glumă, pentru că era luna octombrie când am fost anunțat. Atât de tare m-ați lăudat, că nu știu dacă de mine a fost vorba sau de altul care e la fel ca mine. Nici în «Mărgelatu» nu am avut un așa costum, faptul că m-ați îmbrăcat așa, mi-ați dat o diplomă atât de frumoasă, îmi aduce aminte de Stan și Bran studenți la Oxford. Astăzi am mai jucat un rol în viața mea, acela de Doctor Honoris Causa”, le-a spus Florin Piersic celor prezenți în sală.

Mai în glumă, mai în serios, îndrăgitul actor a dezvăluit la Timișoara că se gândește să lanseze „o cărticică ce va fi de aproape 500 de pagini, pe care probabil o s-o intitulez «Fereastra sufletului meu este deschisă»”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.