Liberalul Ben-Oni Ardelean susține că nu are nici o legătură cu firma...

Liberalul Ben-Oni Ardelean susține că nu are nici o legătură cu firma Rogera a fostului său șef de cabinet: „Eu vreau să fac safe în politică” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

DNA a descins, în luna octombrie, la Primăria Timișoara după ce Curtea de Conturi a constatat faptul că din bugetul municipalității au fost plătite ilegal sume importante către două firme cu pedigree liberal. Este vorba despre Tradecomia, unde asociat este un apropiat al europarlamentarului PNL Cristian Bușoi, și Rogera, care aparține familiei lui Răzvan Anheliuc, fost șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean. Curtea de Conturi a stabilit că Primăria Timișoara a fost prejudiciată cu peste 2,8 milioane de lei în urma contractului cu firma Rogera. De asemenea, auditorii au verificat documentele cu care firma a participat la licitație și a constatat că multe dintre persoanele care apăreau ca personal specializat în lucrări de culturi vegetale erau, de fapt, angajate în altă parte: „ Din valoarea totală facturată de SC Rogera SRL în sumă de 4.592.683,33 lei, suma de 2.837.343 lei reprezintă valoarea prejudiciului estimat de auditori, ceea ce înseamnă că, un procent de aproximativ 60 % din valoarea totală a facturilor emise de SC Rogera SRL, a fost facturată în mod nejustificat şi nelegal, fapt ce a condus la prejudicierea bugetului UATM Timişoara cu suma respectivă”, se arăta în raportul Curții de Conturi.

Ben-Oni Ardelean, invitat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, a ținut să precizeze, întrebat fiind de către moderator, că nu are nicio legătură cu această firmă.


Totuși, liberalul a recunoscut că Răzvan Anheliuc este prietenul său. “Răzvan Anheliuc a fost o perioadă șeful meu de cabinet, și-a dat demisia, a rămas membru PNL și este în continuare prietenul meu. Nu am nici cea mai mică legătură cu această chestiune. Mi s-a părut inoportună legătura care s-a făcut acolo vizavi de mine și persoana care deține o anumită firmă în contextul în care, sincer, nu am niciun fel de implicare în sfera business-ului. Răzvan Anheliuc este prietenul meu, este acționar într-o firmă care a făcut o licitație publică în care, și să fi fost fratele meu, nu aș fi putut să-l ajut. Nu am niciun fel de emoție”, a precizat Ben-Oni Ardelean.

Senatorul PNL a mai ținut să precizeze că nu are de gând să intervină pentru o firmă sau o persoană pentru a fi pusă într-o anumită poziție, și asta pentru că “nu e un lucru moral și nu este legal. Atunci când au venit oameni de afaceri și au spus că doresc să investească în Timișoara, le-am spus “sunteți liberi, mergeți, licitați ce vreți. Eu vreau să fac safe în politică”.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.