Ministrul Oprea a dispus măsuri pentru a preveni producerea unor situații de...

Ministrul Oprea a dispus măsuri pentru a preveni producerea unor situații de urgență în zonele cu avertizări meteorologice. Vânt puternic în BANAT

0
DISTRIBUIȚI

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus duminică ca toate prefecturile din cele 10 județe vizate de atenționările meteorologice de cod galben de precipitații mixte, polei și intensificări ale vântului să ia măsurile necesare pentru a preveni producerea unor situații de urgență, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAI, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus inspectoratelor județene pentru situații de urgență să fie în măsură să activeze grupele operative în orice moment, dacă situația o va impune, pentru a gestiona cu celeritate orice situație.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne — polițiști, jandarmi, pompieri — se află în acest moment mobilizate în dispozitivul curent de intervenție pentru a acționa cu autospeciale și mijloace tehnice, în sprijinul cetățenilor din zonele afectate de fenomenele meteorologice.

Prefecții vor trebui să coordoneze direct acțiunile de prevenire a unor situații de urgență cauzate de ninsori sau de alte fenomene meteorologice.

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului valabilă de luni, 1 decembrie a.c., ora 14,00 pentru 27 de județe și municipiul București.

Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 km/ h în Oltenia, Muntenia și Transilvania, iar la munte și în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/ h.


Local și temporar, zăpada va fi viscolită.

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate națională s-a asigurat că efectivele MAI — pompieri, jandarmi și polițiști, sunt pregătite să acționeze în zonele unde se vor manifesta ninsori și intensificări ale vântului, astfel încât să fie asigurată funcționarea sistemelor de utilități publice pentru populație și să nu se producă blocaje pe principalele artere rutiere.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto să se informeze asupra condițiilor de drum și să respecte cu strictețe indicațiile Poliției Rutiere, să manifeste o conduită preventivă în timpul deplasărilor pe drumurile publice. MAI reamintește obligativitatea dotării mașinilor cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Conducătorii auto au obligația să nu oprească ori să staționeze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenția mijloacelor de deszăpezire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.