O asociație vrea să organizeze cel mai TRĂSNIT concurs de aruncat cu…...

O asociație vrea să organizeze cel mai TRĂSNIT concurs de aruncat cu… telefoane mobile. Cum poți da o mână de ajutor

0
DISTRIBUIȚI

Asociația EcoStuff România, care a realizat podul din sticle de plastic peste Bega, vrea să inițieze un concurs inedit, dar pentru asta are nevoie de ajutorul timișorenilor, și nu numai. Reprezentanții asociației își doresc să realizeze o competiție sportivă neconvențională, „Aruncă-ți telefonul”, în mai 2015, la Timișoara, cu scopul de a încuraja colectarea și reciclarea telefoanelor mobile vechi sau stricate. Înscrierea în concurs ar urma să se facă prin donarea a două telefoane mobile degradate fizic și moral.

Mai mult, în cadrul proiectului, Asociația EcoStuff își propune să colecteze cel puțin 1.000 de telefoane vechi sau stricate. Pe lângă competiția organizată în primăvara anului viitor, persoanele care au telefoane mobile vechi sau stricate ar urma să le aducă pentru a fi colectate într-unul din magazinele de telefonie mobilă partenere. La final, cei care se implică în proiect au șansa de a câștiga un smartphone nou în cadrul unei tombole, iar fiecare telefon donat ar reprezenta o șansă de câștig.

Proiectul „Aruncă-ți telefonul!” a fost înscris în cadrul unei competiții de proiecte inițiate de o mare companie de telefonie din România.


Pentru a materializa acest proiect, Asociația EcoStuff România are nevoie de cât mai multe voturi pentru a câștiga marele premiu. Proiectul poate fi votat pe platforma teimplici.ro până în data de 11 decembrie, iar la final un juriu va evalua proiectele înscrise. Votul publicului va reprezenta 50 % din nota finală a fiecărui proiect înscris.

Reprezentanții asociației își propun, prin realizarea proiectului „Aruncă-ți telefonul!”, să încurajeze oamenii să colecteze și să recicleze telefoanele mobile vechi, mai ales că foarte puțini știu că telefoanele mobile și încărcătoarele acestora intră tot în categoria DEEE-urilor (deșeuri echipamente electrice și electronice). În cazul în care aceste telefoane mobile nu sunt reciclate corespunzător, plasticul şi metalele din componenţa lor se deteriorează odată cu trecerea anilor şi devin periculoase atât pentru populatie cât şi pentru mediu. Plumbul, nichelul sau cadmiul din care sunt fabricate bateriile telefoanelor mobile sunt metale grele, iar odată ajunse în pământ sau la depozitele ilegale de deșeuri, ele vor contamina solul și pot ajunge în pânza freatica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.