O nouă unitate protejată pentru persoanele cu dizabilități intelectuale din Timiș. Câți...

O nouă unitate protejată pentru persoanele cu dizabilități intelectuale din Timiș. Câți oameni vor fi angajați

0
DISTRIBUIȚI

„Diferiți, dar profesioniști valoroși” este numele unui proiect inedit implementat de Fundația „Pentru Voi” din Timișoara. În cadrul acestuia, în localitatea timișeană Săcălaz, în locul fostei brutării a fundației, în care lucrau mai multe persoane cu dizabilități intelectuale, se va deschide o altă unitate protejată, „Pentru Voi Advertising”. Cinci persoane cu dizabilități intelectuale și patru femei aflate în risc de marginalizare socială vor face, din luna martie a anului viitor, imprimare pe fețe de pernă, plase de pânză, tricouri, pixuri sau vor realiza materiale publicitare.

Laila Onu, directorul Fundației „Pentru Voi”, a declarat că „ne vom adresa mai mult companiilor care au mai mult de 50 de angajți, care au obligația de a angaja persoane cu dizabilități sau să apeleze la serviciile unei unități protejate.


Vom crea, în total, 13 locuri de muncă, dintre care nouă sunt pentru persoane care provin din grupuri vulnerabile. Cele patru femei pe care dorim să le angajăm vrem să aibă peste 45 de ani și care își găsesc cu greu un loc de muncă. Ele pot deveni mentori, persoane de suport pentru persoanele cu dizabilități intelectuale care vor lucra acolo”.

Fundația „Pentru Voi” are deja un portofoliu de 50 de clienți. Proiectul „Diferiți, dar profesioniști valoroși” este finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, bugetul total al proiectului fiind de peste 260.000 de euro, dintre care 5.600 este contribuția fundației. 50.000 de euro vor fi investiți în echipamentele din cadrul unității protejate din Săcălaz „Pentru Voi Advertising”. În prezent, unitatea protejată „Pentru Voi” din Timișoara are 35 de angajați, persoane cu dizabilități intelectuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.