Peste 15.000 de pelerini sunt aşteptaţi la Mănăstirea Prislop la manifestările religioase...

Peste 15.000 de pelerini sunt aşteptaţi la Mănăstirea Prislop la manifestările religioase prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la trecerea în nefiinţă a Părintelui Arsenie Boca

0
DISTRIBUIȚI

Peste 15.000 de pelerini sunt aşteptaţi, joi şi vineri, la Mănăstirea Prislop în judeţul Hunedoara la manifestările religioase prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la trecerea în nefiinţă a Părintelui Arsenie Boca „sfântul neîncoronat al Ardealului (28 noiembrie 1989). Peste 100 de jandarmi, poliţişti, pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică începând de joi şi până vineri, cu ocazia manifestărilor religioase.

„Măsurile adoptate de jandarmi, alături de poliţişti, reprezentanţii ISU Hunedoara şi cei ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi credincioşii, care vor sosi la Mănăstirea Prislop. Pe calea de acces către mănăstirea Prislop vor acţiona pentru fluidizarea circulaţiei mai multe echipaje ale poliţiei rutiere. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara părţii carosabile pentru a nu bloca calea rutieră.


În incinta mănăstirii, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi vor realiza dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Jandarmii recomandă participanţilor la această manifestare religioasă să respecte precizările organizatorilor şi forţelor de ordine  să nu încurajeze cerşetoria, astfel, să nu ofere bani sau bunuri celor care apelează la mila publicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, maistrul militar Andrada Pop.

În urmă cu cinci ani, la comemorarea a 20 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca peste 40.000 de credincioşi au fost în pelerinaj la mormântul său de la Mănăstirea Prislop, anul acesta jandarmii estimează că peste 15.000 de pelerini se vor perinda timp de două zile, joi şi vineri, prin cimitirul mănăstirii pentru a aprinde lumânări şi pentru a aduce flori.

Vineri se împlinesc 25 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii îl consideră „sfântul neîncoronat al Ardealului”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.