Reabilitarea Liceului „Calderon” se face cu fonduri europene. Cum a distrat primarul...

Reabilitarea Liceului „Calderon” se face cu fonduri europene. Cum a distrat primarul Nicolae Robu auditoriul, la semnarea contractului, și unde se mută elevii de la „Lenau”

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a semnat un nou contract pentru finanţarea lucrărilor de reparaţii de la Liceul J. L. Calderon. Semnarea actului a avut loc la primărie, iar la eveniment au luat parte primarul Nicolae Robu şi şeful ADR Vest, Sorin Maxim.

Edilul a declarat că „acest contract cuprinde lucrări ce vizează structura de rezistenţă, faţadele, acoperişul, pardoselile, pereţii, planşele şi tâmplăria, dar şi refacerea sistemelor de preluare şi colectare a apei pluviale, amenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea utilităţilor (apă, canal, instalaţii eletrice şi termice) şi amenjarea terenului de sport şi a vestiarelor. Proiectul mai include şi construirea a două case de scară și amenajarea spaţiului de recreaţie din exteriorul clădirii.


Astfel, vor fi reabilitate şi echipate nu mai puţin de 34 de săli de clasă, 16 laboratoare, o bibliotecă, şase cabinete, o sală de sport, o sală de festivităţi, o sală de arte şi o arhivă. 998 de elevi vor beneficia de facilităţile ce vor rezulta în urma intervenţiilor”.

Implementarea proiectului va dura 12 luni, iar valoarea totală este de 10.387.525 de lei. La finalul semnării contractului primarul a exclamat „doar o semnătură şi alţi zece milioane de lei pentru Timişoara”, replică ce a stârnit râsul în toată sala de consiliu.

Totodată primarul Robu a menţionat că elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau” nu vor mai fi mutaţi la Liceul de Arte, ci în Corpul R al Universităţii Politehnica, acolo unde primăria nu va plăti chirie, ci doar ultilităţile. Schimbarea de strategie s-a produs din cauza faptului că lucrările de reabilitare a clădirii de la Arte ar fi fost prea costisitoare.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.