Semnal de alarmă în privința violenței asupra femeilor, în cadrul unei campanii...

Semnal de alarmă în privința violenței asupra femeilor, în cadrul unei campanii pentru drepturile omului. Unde are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, SPICC invită la solidaritate cu victimele violenței domestice, pentru că „orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate și la securitatea persoanei sale” (Articolul 3, Declarația Universală a Drepturilor Omului).

Evenimentul Uniți împotriva violenței este menit să sensibilizeze publicul asupra gravității situației violenței îndreptate asupra femeilor Acesta se va desfașura pe pietonala Mărășești, între orele 17.30 – 18.30. „Violența trebuie sancționată ca modalitate de neacceptat de rezolvare a problemelor și conflictelor. Dacă recunoaștem un sistem social drept nedrept, abuziv pentru o parte a membrilor săi, tăcerea devine o problemă de moralitate, ori în problemele de moralitate nu există neutralitate. Tăcerea înseamnă complicitate.


Pentru că nu există martori inocenți vizavi de abuzuri, agresiune și violență”, afirmă Simona Ionescu.

Campanie pentru drepturile omului

De marți, 25 noiembrie până pe 10 decembrie, Asociația SPICC invită timișorenii la 16 zile de activism pentru drepturile omului. Campania „Fii vocea celor fără de voce!” este un demers de informare și conștientizare a publicului față de numeroasele situații și diversele moduri în care drepturile omului sunt încălcate în toate părțile lumii. De ce este nevoie de o campanie?

„Pentru că lupta pentru protejarea drepturilor omului reprezintă responsabilitatea pe care fiecare individ sau grup o are față de ceilalți, pentru că este despre respect al fiecăruia pentru fiecare. Și reprezintă un mod minunat de a fi”, spune Simona Ionescu, președintele SPICC.

Campania va debuta în 25 noiembrie, cu celebrarea Zilei Internaționale a Luptei împotriva Violenței asupra Femeilor, va continua cu marcarea, în colaborare cu asociațiile de profil, a Zilei Mondiale Anti-SIDA și a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Disabilități și se va încheia în 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.