Tot mai mulți copii vin pe lume prea devreme în Timiș. Cât...

Tot mai mulți copii vin pe lume prea devreme în Timiș. Cât a cântărit cel mai mic bebeluș care a fost salvat de medicii de la Maternitatea „Odobescu”, în acest an

0
DISTRIBUIȚI

Eforturi extraordinare depuse de medicii de la cele două mari maternități de stat din Timișoara pentru a salva viețile bebelușilor care vin pe lume mult prea devreme. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că numărul copiilor care se nasc prematur crește de la an la an. Mamele prea tinere sau prea bătrâne sunt cele care nasc cel mai frecvent copii prematur, dar şi fertilizarea in vitro, stresul sau diferitele afecţiuni ale acestora pot determina naşteri premature.

Gabriela Olariu, șeful Clinicii de Neonatologie din cadrul Maternității „Odobescu” din Timișoara, ne-a declarat că 11% din copiii care vin pe lume aici se nasc prematur. „În medie avem 3.000 de nașteri pe an, din care 400 de copii se nasc sub 37 de săptămâni, sunt puțin mai multe nașteri premature față de anul precedent.


La Maternitatea „Odobescu” sunt aduse toate femeile cu sarcini cu risc din județele Hunedoara și Caraș-Severin”, ne-a spus Gabriela Olariu.

Potrivit medicului timișorean, doar în acest an, 120 de bebeluși din cei 400 s-au născut foarte devreme, astfel că au cântărit la naștere sub 1,5 kilograme. „Sunt costuri foarte ridicate pentru salvarea bebelușilor extrem de mici, mai ales că acești copii trebuie să stea cel puțin două, trei luni în spital. Avem noroc că de o lună și ceva Ministerul Sănătății ne-a alocat fondurile necesare pentru salvarea copiilor născuți prematur”, a mai precizat Gabriela Olariu.

În acest an, la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara cel mai mic bebeluș care a venit pe lume a cântărit doar 620 de grame, acesta s-a născut la numai 25 de săptămâni. Medicii timișoreni au reușit să facă minuni pentru el și l-au salvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.