Traficul cu țigări este în creștere în zona de vest. Ce protocol...

Traficul cu țigări este în creștere în zona de vest. Ce protocol au semnat vameșii sârbi și români FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-406841676">

Direcția Generală a Vămilor din România și instituția omoloagă din Serbia, au perfectat, joi, la Timișoara, un protocol de colaborare pentru combaterea și prevenirea fraudelor vamale.

Concret, Claudiu Ardeleanu, director general al Direcţiei Generale a Vămilor din România, a explicat faptul că ultimele studii arată că traficul de țigări a scăzut în țara noastră de 17% la 15,4%, însă zona de vest a României rămâne problematică în acest sens, de unde și oportunitatea parteneriatului. ” Vom face schimb de informații, periodic și atunci când situația o impune, (…) am stabilit niște puncte de contact, la nivelul celor două administrații vamale. Avem și un punct de lucru care va monitoriza întreaga activitate. (…) Pe baza unor studii interne și externe, ale instituțiilor abilitate, vom organiza acțiuni comune la frontieră, prin utilizarea mijloacelor pe care el avem în dotare, umane și materiale. Vor urma în cel mai scurt timp și acțiuni cu sprijinul Comisiei Europene”, a punctate Ardeleanu.

Milos Timic, reprezentantul direcției vamale din țara vecină, s-a declarant optimist în ceea ce privește combaterea contrabandei cu țigări. ”Noi suntem în faza de preaderare la UE și considerăm că partenerii noștti din vama românească ne pot ajuta cu sugestii, recomandări și sfaturi”, a spus Timic.

Contrabanda cu țigarete,  în creștere în Vest

Cu ocazia semnării protocolului  a fost prezentat și un studiu privind evoluția traficului de țigări în România. Dacă la nivel național situația e îmbucurătoare, per ansamblu piața neagră a țigaretelor fiind în scădere, local, pe frontiera de vest se înregistrează o creștere semnificativă.

Nivelul contrabandei înregistrat în septembrie este cel mai scăzut din anul 2014, arată un studiu realizat de Novel Research.

”Regiunea vest este în luna septembrie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete, în această zonă a țării piața neagră fiind în creștere fulminantă (cu 16 puncte procentuale, până la 42,1%)”, a declarat Marian Marcu, Directorul Companiei de Cercetare Novel Research.

3 COMENTARII

  1. eeeee….pai banii unde credeti ca se duc ? La Bucuresti….E plin orasul de traficanti in Timisoara si ma si mir de tupeul lui Emil Craciunoiu de la vama care decalara ca „tigarile vin in buzunarul celor care trec frontiera pe jos sau cu bicicleta…1-2 pachete cit e legal LOL. De unde credeti ca au vamesii vile si masini de lux ? Ieri am vazut in oras la bordul unui splendid BMW 530 din 2009 un vames de la Jimbolia….LOL

    • Bine ca au desființat garda financiara….in timp ce vămeșii sunt cei mai corupti oameni din tara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.