Bilanţul prefectului Dogariu: 2014 un an greu, dar plin de reuşite. Ce...

Bilanţul prefectului Dogariu: 2014 un an greu, dar plin de reuşite. Ce planuri are pentru 2015 şi de ce ameninţă primarii cu amenzi

1
DISTRIBUIȚI

Un an plin de activități și a de împliniri – așa arată anul 2014 din perspectiva prefectului județului Timiș, Eugen Dogariu. Acesta a declarat că „în 2014 am avut situaţii de urgenţă în care s-a intervenit, spun eu, prompt şi chiar preventiv şi am reuşit să evităm apariţia unor situaţii nedorite unde lucrurile au evoluat nedorit am reuşit să intervenim pentru a reduce pagubele şi a salva viaţa cetăţenilor. Am reuşit să deschidem şi cele trei puncte de frontieră cu sprijinul altor insituţii publice, ne place să o vedem şi ca pe o reușită a instituţiei, am coordonat această activitate. Săptămâna trecută am avut întâlnire cu prefecţii din Banatul de Sud şi de Nord şi am discutat posibilităţi de colaborare ca să putem folosi acest punct de frontieră şi să dezvoltăm zonele limitrofe, graniţele de stat.


Discuţii au fost şi legate de modul în care am putea să capacităm atragerea de fonduri europene pe programul România – Serbia plecând de la infrastructură până la dezvoltare economică. La instituţia prefectului vor exista angajaţi care asigură permanenţa, oamenii care vor avea probleme vor găsi pe cineva cu care să discute există permanenţă până la 5 ianuarie, iar prefectul și subprefectul sunt disponibili la telefon”.
Cât despre anul 2015, prefectul are în plan rezolvarea problemelor de fond funciar și verificarea primăriilor. Acesta a spus că în cazul în care primarii nu își vor depune rapoartele de activitate riscă amendă de 5.000 de lei. De cealaltă parte consilierii locali nu pot fi sancționați pentru lipsa acestor rapoarte, decât la nivel politic sau prin vot. Rapoartele trebuiesc depuse până la finele lunii ianuarie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.