Fabricantul de bombe Văsuţ, condamnat pentru fapte asimilate celor de terorism. Vezi...

Fabricantul de bombe Văsuţ, condamnat pentru fapte asimilate celor de terorism. Vezi ce pedeapsă a primit

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat, astăzi, pe  Remus Văscuţ pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive şi a altor trei bărbaţi – Mogoşan Marius, Martin Constantin şi Farcău Adrian, acuzaţi de nerespectarea regimului materiilor explozive sau a armelor şi complicitate la aceste infracţiuni. Văscuţ a fost acuzat de DIICOT pentru că a construit, la solicitarea unui investigator sub acoperire, două dispozitive explozive improvizate. Anchetatorii au scos în evidenţă că după ce în cauză au fost introduşi investigatori şi informatori sub acoperire, pe care Văscuţ  i-a asigurat că pot obţine o creştere a forţei distructive a dispozitivele explozive – ” și pot s-o fac și mai periculoasă”! (…)periculos ce au ăia p-acolo prin ..


Orient!”. Ulterior le-a spus că trebuie folosite piuliţe pentru ca efectul să fie devastator după ce a întrebat „tătă încăperea trăbă spulberată?”. Conform expertizei efectuate, cele două “bombe” ridicate de anchetatori în momentul în care Văscuţ a fost prins în flagrant că le livra ” constituie un dispozitiv exploziv improvizat perfect funcţional, care „ ar fi produs răniri de toate gradele, foarte grave, grave, medii şi uşoare, respectiv primare, secundare sau terţiare, funcţie de distanţa la care se găseau faţă de d.e.i. atât ca urmare a undelor de şoc cât şi a fragmentelor metalice sau nemetalice dacă ar fi fost iniţiate în spaţii închise şi dens populate”.

Văscuţ a fost condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare, fiind găsit vinovat de ambele infracţiuni de care a fost acuzat, Constantin Marin, bucureşteanul care i-a furnizat o parte din materialele folosite,  a fost condamnat la trei ani de închisoare. Marius Mogoşan a primit o pedeapsă de de doi ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de patru ani, Farcău Adrian  – doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Împotriva sentinţei se poate face apel în termen de 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.