JOE COCKER A MURIT

JOE COCKER A MURIT

0
DISTRIBUIȚI

Cântăreţul britanic Joe Cocker a murit, luni, la vârsta de 70 de ani, anunţă surse citate de BBC Newsonline, scrie Mediafax.

John Robert Cocker, mai cunoscut ca Joe Cocker, s-a nascut la Sheffield pe 20 mai 1944 si este un muzician englez de rock si blues. Joe Cocker si-a inceput cariera muzicala in oraselul Sheffield, orasul sau natal, facand parte din diverse grupuri inca de la varsta de 15 ani. Primul dintre ele se numea The Avengers, urmat apoi de Big Blues in 1963 si The Grease Band (1966). Primul single, s-a numit I’ll Cry Instead, a fost primul care continea diverse covers dupa The Beatles.

Dupa succesul modest din Anglia cu singl-ul „Marjorine”, are momentul sau de triumf cu o versiune inovatoare a melodiei „With a Little Help from My Friends”. In 1969, la 25 de ani, participa la Festivalul de la Woodstock.

Cocker reuseste un al doilea succes in Anglia cu melodia lui Leon Russell „Delta Lady”.


Din nou reuseste succese cu reinterpretari ale unor piese ale Beatles-ilor, in special in 1970 cu versiunea la „She Came in Through the Bathroom Window” de pe albumul Abbey Road.

A avut succese si in Statele Unite cu melodii ca „Cry Me a River” si „Feelin’ Alright” de Dave Mason. In 1970 versiunea sa a faimoasei melodii „The Letter” compusa de The Box Tops, si care a aparut pe albumul Mad Dogs and Englishmen, s-a transformat in primul sau cantec situat in primele 10 din SUA.

In 1969 este invitat la Ed Sullivan Show. In anii 70 are probleme cu abuzul de droguri si alcool. Reuste sa-si revina si se reintoarce pe scena in decada 1980-1990, cu succese dintre care „Up Where We Belong”, „You Are So Beautiful”,”You Can Leave Your Hat On”, „When The Night Comes”, „N’oubliez Jamais”, „Unchain My Heart” si „Feels Like Forever”.

Cocker a participat la deschiderea lui Woodstock ’94, ca fiind unul din putinii participantii ce au cantat la Festivalul original din 1969. Sporadic mai realizeaza turnee. In 2007 a participat la filmul Across the Universe, interpretand melodia „Come Together”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.