Lumânări aprinse și amintiri depănate în memoria celor căzuți în 1989 pe...

Lumânări aprinse și amintiri depănate în memoria celor căzuți în 1989 pe treptele Catedralei Mitropolitane GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1183361230">

Mai mulți revoluționari s-au întâlnit în această seară pentru a aprinde lumânări pentru eroii Revoluției în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Oamenii au aprins lumânări după care le-au așezat pe treptele Catedralei în memoria celor care au fost împușcați acolo.

„Am venit să comemorăm evenimentele de la 1989. Am fost din prima și până în ultima zi în centrul orașului și unde s-au adunat oamenii. Aveam 18 ani și nu știam prea multe. În 20 decembrie mi-am dat seama, în toată nebunia mea de copil de atunci, că dacă nu câștigăm, neamul meu va dispărea. Am învățat foarte multe în zilele acelea”, ne-a spus Ștefan Cojocnean.

Un alt revoluționar, care făcea parte din garda civilă, își amintește cum a încercat să îi apere pe cei care au ieșit în stradă. „Se vehicula că cineva va veni să distrugă acest nucleu de oameni care erau în clădirea Operei și care vorbeau de la balcon. Eu făceam parte din garda civilă și am încercat să îi protejăm. Dacă îi luau pe ei, dispărea și mulțimea”, a povestit Dorin Scutelnicu. Revoluționarii și-au amintit de zilele în care s-a murit la Timișoara, au schimbat impresii, după care a urmat și o sesiune de fotografii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.