MORȚII pe care nu-i vrea nimeni. Din ce motiv INCREDIBIL zeci de...

MORȚII pe care nu-i vrea nimeni. Din ce motiv INCREDIBIL zeci de cadavre nu sunt ridicate de la Institutul de Medicină Legală din Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

Cadavrele a zeci de oameni care-și găsesc sfârșitul, anual, la Timișoara ajung să zacă în morgă luni întregi fără ca cineva să se intereseze de ele. Iar în cazul în care, totuși, angajații de la Institutul de Medicină Legală din Timișoara dau de familiile lor, acestea pur și simplu refuză să ia mortul și să-l îngroape creștinește.

Alexandra Enache, șeful Institutului de Medicină Legală din Timișoara, ne-a spus că, în fiecare an, aproximativ 30 de cadavre nu sunt ridicate din morgă. „În general, este vorba despre oameni abandonați, care nu au familie, oameni găsiți pe stradă în locuri în care încearcă să-și facă iarna cât de cât o protecție și mor din cauza temperaturilor scăzute, sunt oameni fără mijloace de subzistență, care o duc foarte rău.


Sunt și oameni care nu provin din județul Timiș, sunt din alte zone, iar familiile le abandonează cadavrele”, explică medicul legist.

Alexandra Enache ne spune că, în momentul în care un cadavru este identificat, se încearcă să se ia legătura cu familia celui mort. „Purtăm corespondență cu rudele decedatului, le spunem să vină să ridice cadavrul. Unii nu vin, unii vin, iau actul de deces și renunță la cadavru, nu-și mai fac obligația aceasta de a-l înhuma”, povestește șeful Institutului de Medicină Legală. Astfel, după ce zac câteva luni în morgă, revine în sarcina Primăriei Timișoara să îngroape cadavrele fără aparținător, cu bani dintr-un fond prevăzut pentru cazuri sociale care nu pot fi înhumate.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.