O universitate din Timișoara, printre cele mai bune într-un top realizat pe...

O universitate din Timișoara, printre cele mai bune într-un top realizat pe plan internațional. Ce loc ocupă

7
DISTRIBUIȚI

Motive de mândrie pentru o universitate de stat timișoreană, care nu este doar una dintre cele mai performante din țară, ci și din lume. Universitatea de Vest din Timișoara se numără printre cele mai bune 50 de instituții de învățământ superior din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală, într-un top 100 lansat astăzi de către editorul QS World University Rankings.

Din România, doar alte patru instituții de învățământ superior au intrat în top 100, și anume Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.


„Criteriile au fost selectate astfel încât să reflecte aspectele relevante ale vieții și activităților universităților din această regiune. Astfel, s-a ținut cont de: reputația academică, reputația angajatorului, corp universitar/studenți, corp universitar internațional, studenți internaționali, angajați cu doctorat, impact online, lucrări per cadru universitar și citări per lucrare”, transmit reprezentanții Universității de Vest din Timișoara.

Marilen Pirtea, rectorul UVT, a ținut să precizeze că „Universitatea de Vest din Timișoara este o prezență continuă în topurile internaționale ocupând poziții cu adevărat onorabile în rândul celor mai bune instituții de educație și cercetare de pe plan mondial. Competiția nu mai este una internă, ci ne comparăm cu universități de renume de peste graniță. Aceste reușite se datorează și faptului că ne dorim mereu să fim mai buni, mai performanți, mai competitivi”.

7 COMENTARII

  1. Nu va mai imbatati cu apa rece! Toate universitatile din Romania sunt pe locul 700+ in topul universitatilor la nivel international. De ce bateti campii? Mai bine ati face ceva pt a imbunatati sistemul de invatamant din Romania, in loc sa va bateti cu pumnii in piept pentru…nimic. Care loc 50? Si universitatile din India sunt mai bine cotate in topurile internationale!!! Nu stiu cum puteti sa scrieti asemenea tampenii, credeti ca mai pacaliti vreo doi trei cititori, convingandu-i ca sistemul nostru merge bine cand in realitate e jaleee?

  2. Sincer este o minciuna sfruntata!
    UVT,FEAA nu ofera decat someri pe banda si sincer nici un viitor.
    Am absolvit facultatea in urma cu 7 ani si toate reusitele mele in viata mi-au fost datorate mie pentru ca am invatat continu si m-am perfectionat la locul de munca.
    Universitatea iti ofera doar teorie multa si nimica practica.
    Ma gandesc cu durere spre generatiile viitoare care vor trece pragul UVT!!!

  3. Văd că UVT-ul are mulți prieteni.

    Totuși, pe Limbi Moderne e în segmentul top 150-200. Ceea ce cred că e mai mult decât onorabil.
    http://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2014/modern-languages#sorting=1541381+region=+country=+faculty=+stars=false+search=universitatea

    Și când mai vă mai uitați strâmb la UVT, să știți că acolo predau și profesori foarte buni, cu rezultate reale în cercetare. Uitați-vă pe listele acestea: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3907/Rezultate-Premierea-rezultatelor-cercetarii–articole-2014.html

    Când o să convingeți mai mulți tineri capabili să rămână profesori în învățământul superior pe salarii de cel mult 1700 de lei/lună, atunci să aveți și pretenții de top 50. Pentru că pe aceleași poziții cu rezultate similare în SUA câștigă 8-9000 USD/lună.

  4. Doamna Anne, o fi Timisoara locul 150-200 in segmentul Modern Languages dar tot ultima apare si pe acel tabel :)))) asadar ideea de baza este aceeasi, de ce ne amagim pe noi insine? Eu nu am o problema cu UVT doar ci cu intreg sistemul de invatamant din Romanica, cu toate universitatile si cu modul superficial in care se preda, cu toceala care se impune, cu afacerile cu carti ale profesorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.