REVOLUȚIE 25 Radu Tinu, despre agenţii serviciilor secrete străine la Revoluție în...

REVOLUȚIE 25 Radu Tinu, despre agenţii serviciilor secrete străine la Revoluție în Timişoara: „Nu aveai cum să prinzi pe cineva”. Argumentele fostului adjunct de la Securitatea Timiş VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Fostul adjunct al şefului Securității Timiş în timpul Revoluției din decembrie 1989 a explicat, în această seară, de ce nu au putut fi prinși sau măcar identificați cei care au instigat şi care ar fi fost agenţi ai unor structuri de informaţii externe. Radu Tinu a fost întrebat de către moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE despre un episod petrecut în timpul Revoluției, când acesta și alți securiști erau în sediul Securității Timiș și auzeau cum afară se trag focuri de armă. Întrebat de ce ofițerii Securității nu erau pe străzi, ci în sediul instituției, Radu Tinu a recunoscut că era înăuntru, dar „filajul era afară. Generalul Vlad a spus «strada nu este a noastră, e a altora, voi vă vedeți de treburile voastre» și noi am cules informațiile pe stradă. Aveam 18 – 19 inși la filaj, erau suficienți, pentru că se aflau în locurile în care s-a tras”.

Fostul adjunct  Securității a povestit cum, în Calea Girocului, a fost blocat primul tanc. „I-am spus lui Bădoiu să citească materialul de filaj în care scria că trei cetățeni robuști vin cu o rangă să blocheze tancul.


Eu dacă vă rog acum pe dvs. ca în zece minute să găsiți o rangă, reușiți? Ei au găsit imediat”, a început să explice Radu Tinu. Întrebat de moderator dacă sarcina securiștilor nu era aceea de a-i identifica pe cei trei indivizi care au venit cu ranga şi dacă erau agenţi străini să-i captureze, fiind o stare excepţională, Radu Tinu a recunoscut că da, însă a adăugat faptul că „am mers și am discutat acolo, dar peste cinci minute a început să se tragă. Puteam să-l trimit pe locotenentul Popescu acolo să vadă cine trage? Inclusiv celor care filau le-am ordonat să se retragă, pentru că se trăgea pe Calea Girocului. Nu puteam să risc viața unui om. Nu aveai cum să prinzi pe cineva care a tras. Dacă eram liberi după 22 decembrie îi prindeam, dar pe noi ne-au arestat pe toți, am mers în penitenciar”.

Radu Tinu a vorbit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, și despre posibilii agitatori străini din Timișoara. „Din cei 40 de morți luați de la morga din Timișoara și duși la București, șapte sunt și acum neidentificați. Cine sunt acești oameni? Credeți că la câte beneficii au acum urmașii martirilor, nu se găsea nicio rudă de gradul al șaptelea să-i recunoască pentru a primi meritele?”, s-a întrebat retoric Radu Tinu.

2 COMENTARII

  1. Hai siktir măi jigodie, că voi aţi ştiut tot ce avea să se întâmple, dar aţi fost părtaşi. Sau doar v-aţi lăsat manipulaţi, v-aţi subordonat orbeşte ordinelor primite de la impostorul trădător, Iulian Vlad, care dintre cele 3-4 alternative şi centre efective de putere care se aflau în Bucureşti, pe 22, nemernicul a favorizat în bună cunoştinţă de cauză tocmai facţiunea KGB.
    Unde se ţine emisiunea asta Pressalert One, este post local sau naţional? Cine este moderatorul ăsta? Este şi el omul organelor, care încă şi astăzi mai intoxică opinia publică cu poveşti de adormire?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.