Reabilitatea Muzeului Banatului, doar din următorul ciclu de finanţare de la UE....

Reabilitatea Muzeului Banatului, doar din următorul ciclu de finanţare de la UE. De ce a renunţat CJT la proiect şi ce planuri se fac pentru 2015

0
DISTRIBUIȚI

Aşa cum a anunţat de mai multe ori, Consiliul Judeţean Timiş a renunţat oficial la banii destinaţi reabilitării Muzeului Banatului cu fonduri europene din ciclul de finanțare care tocmai s-a încheiat.

„Am fost obligați să renunțăm din cauza unui proiect foarte prost realizat. Nu ni s-a prelungit durata de realizare și, în aceste condiții, am preferat să renunțăm. Vom încerca un alt proiect pentru perioada de finanțare 2014-2020”, a declarat președintele Consiliul Judeţean Timiş, Titu Bojin.


Şeful CJT a mai precizat că, practic, vechiul proiect prevedea o finanţare de la Uniunea Europeană de numai 50% pentru reabilitarea muzeului.

„Au fost două proiecte. Unul finanțat de Consiliul Județean Timiș, pentru lucrări de consolidare, care este finalizat în proporție de 99%. A mai apărut o fisură într-un zid, pe care trebuie s-o rezolvăm. Al doilea proiect a fost realizat prost”, a completat Bojin.

Pentru a fi siguri că reuşesc să obţină finanţarea pentru ciclul 2014 – 2020, mai marii CJT speră ca până la primăvară să aibă elaborat un proiect cu valoarea de cinci milioane de euro. Bojin a mai spus că dacă până acum banii de la UE se acordau în funcţie da data la care s-a aplicat, de această dată finanţările vor fi acordate după ce cele mai bune proiecte vor fi selectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.