Avortul, folosit ca metodă contraceptivă în Timiș. Cât costă o întrerupere de...

Avortul, folosit ca metodă contraceptivă în Timiș. Cât costă o întrerupere de sarcină şi unde se dau anticoncepţionale gratuite

1
DISTRIBUIȚI

Pentru o parte din femeile din județul Timiș, avortul reprezintă în continuare cea mai folosită metodă contraceptivă din cauza lipsei de educație sau a ignoranței. Doar în primele nouă luni ale anului trecut, peste 2.000 de timișence au ajuns pe masa de chiuretaj în spitalele de stat. Însă, în realitate cifrele sunt mult mai mari, și asta pentru că chiuretajele realizate în cabinetele particulare nu sunt raportate Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții DSP Timiș, în primele trei trimestre ale anului 2014, adică până la sfârșitul lunii septembrie, au fost raportate 2.023 de avorturi.


197 de tinere cu vârste între 15 și 19 au avortat în anul precedent. „În anul 2013 au fost raportate 2.341 de avorturi. 199 de tinere cu vârste între 15 și 19 ani au renunțat la sarcină”, ne-a spus Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

De exemplu, la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, femeile care doresc să facă avort trebuie să scoată din buzunar 80 de lei, în schimb, montarea unui sterilet costă doar 40 de lei. Tot de aici, femeile pot primi anticoncepționale gratuit. La o clinică privată din oraș, un chiuretaj la cerere costă 900 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.