Curs gratuit pentru bănățenii care vor să devină ghizi. Cum te poți...

Curs gratuit pentru bănățenii care vor să devină ghizi. Cum te poți înscrie

4
DISTRIBUIȚI

Un curs gratuit de ghid turistic este lansat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Universitatea de Vest Timişoara, Institutul Intercultural Timişoara şi Primăria oraşului Kikinda, parteneri ai proiectului „Patrimoniu viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, finanţat prin programul de cooperare transfrontalieră.

Acesta vizează punerea în valoare a patrimoniului cultural şi natural din zona transfrontalieră în scop turistic dar şi conştientizarea comunităţilor din zonă cu privire la importanţa conservării şi promovării patrimoniului viu prin turism. Până în momentul de faţă, s-au purtat discuţii cu operatorii de turism care doresc să includă în serviciile pe care le oferă pachete de servicii pentru această zonă şi s-au făcut propuneri pentru mai multe trasee tematice.

Participanţii la curs se vor putea iniţia în probleme de cultură, civilizaţie, istorie locală, folclor, geografia populaţiei sau comunicare interculturală din zona transfrontalieră şi vor putea cunoaşte detalii legate de patrimoniu în arealele studiate prin proiect: Recaş-Stanciova, Făget, Armeniş, Teregova şi Dubova-Eşelniţa în România, Kikinda-Uzdin în Serbia, precum şi rutele turistice tematice din Banatul istoric.


Participanţii la curs vor dobândi cunoştinţele necesare pentru a însoţi turiştii români şi străini atât în Timişoara, cât şi în comunităţile studiate prin proiect şi a le prezenta istoria locului, elementele specifice de cultură şi civilizaţie, oameni deosebiţi şi întîmplări care au marcat zona, etniile bănăţene, cu meşteşugurile specifice, tradiţiile şi obiceiurile lor.

Cursul se va desfăşura pe durata a cinci zile, într-un ambient cu specific turistic, iar la finalul acestuia se vor acorda certificate de participare şi recomandări pentru colaborarea cu agenţii de turism sau alte instituţii. Perioada estimativă a cursului este februarie – martie, în funcţie de formarea grupei de cursanţi, iar cheltuielile de transport, cazare şi masă vor fi decontate prin proiect. Înscrierile se pot face la sediul CCIAT.

4 COMENTARII

    • Trebuie sa va interesati la CCIA Timisoara, unde se organizeaza cursul si se fac inscrieri pentru constituirea grupei.

    • Proiectul a început de mai multa vreme si are mai multe etape – au fost identificate si studiate mai multe areale cu potential turistic din Banatul istoric, s-a organizat o intalnire cu operatori de turism locali si au fost propuse mai multe trasee turistice care ar putea valorifica patrimoniul natural sau cel cultural-istoric si ecumenic, a avut loc un targ de mestesugari iar in urmatoarea etapa va fi organizat, pentru cei intersati, cursul de ghizi pentru traseele stabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.