EXCLUSIV Adjunctul șefului Poliției Timiș, comisarul șef Gheorghe Popescu, ridicat de DNA....

EXCLUSIV Adjunctul șefului Poliției Timiș, comisarul șef Gheorghe Popescu, ridicat de DNA. UPDATE 3 Acuzațiile oficiale ale procurorilor VIDEO

28
DISTRIBUIȚI

DNA Timișoara a reușit o nouă lovitură care zguduie Poliția Timiș – comisarul șef Gheorghe Popescu, adjunctul șefului inspectoratului pe Judiciar a fost ridicat, în această după amiază, de procurorii anticorupție. Popescu a fost cel care a condus inspectoratul după ce fostul inspector șef, comisarul șef Sorin Muntean, și adjunctul acestuia pe probleme de Ordine Publică, Florin Bolbos, au fost arestați în dosarul corupției din IPJ Timiș. Comisarul șef Popescu a revenit în funcția de adjunct după ce a câștigat în instanță un proces, justiția considerând că a fost schimbat fără a se respecta legea. Conform primelor informații, comisarul șef Popescu este acuzat că a luat mită. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Popescu a fost adus cu o mașină a DNA din care anchetatorii au scos și un televizor.

UPDATE 2 La ora 19, comisarul şef Popescu a ieşit din sediul DNA Timişoara extrem de afectat.


„Am fost chemat de procurori şi am venit singur. E treaba mea şi a procurorului ce am discutat”, a susţinut acesta. Adjunctul Poliţiei a refuzat să spună ce era cu televizorul primit şpagă.

UPDATE 3 Direcția Națională Anticorupție a detaliat acuzațiile ce i se aduc adjunctului IPJ Timiș. Astfel, conform unui comunicat DNA, „la începutul anului 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, în calitate de inspector șef al IPJ Timiș, după ce a aprobat raportul de mutare al unui subordonat de la o secție de poliție în cadrul unei alte structuri aflată în subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasmă, în considerarea aprobării anterioare a transferului. Astfel, la data de 09 martie 2012, polițistul a achiziționat un televizor, la prețul de 999,90 lei, pe care în aceeași zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonală mai mare, în valoare de 1 699,90 lei, urmare a faptului că inculpatul Popescu Gheorghe era nemulțumit de dimensiunile și caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv. La data de 28 ianuarie 2015, bunul pretins de inculpat și remis acestuia, a fost ridicat de la domiciliul său, ca urmare a efectuării unei percheziții domiciliare”.

Comisarul șef Gheorghe Popescu va fi cercetat sub control judiciar, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu are voie să-și exercite meseria pe durata de 60 de zile a controlului și nu are voie să părăsească județul Timiș fără a înștiința autoritățile. ” Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție”, se arată în comunicatul DNA.

28 COMENTARII

  1. Ce fel de televizor era? Cu lampi? LCD? LED? Informati correct cititorii.
    L au dus la expertiza, functie de Brand stabilesc valoarea spagii? Sper sa nu fi fost Sony ca ala trece de o mie de euri…

  2. Poate acum fostul sef de la economic, colonelul Buzatu va spune cum „l-a ajutat” pe Popescu sa-si faca casa cu materiale primite „moca”…

  3. Stimabililor,

    Am putea face ceva pentru a citi stirile si cu ajutorul telefoanelor cu sistem de operare android?
    Va multumesc anticipat pentru raspunsul d.voastra.

  4. Nu ne surprinde.Mai bine mai tirziu decit niciodata.Asa cum am mai spus ca Popescu trebuia sa-l lase pe Munteanu si sa nu-l trimita acasa pe Peti Cornel, asa doamna avocat Obirsanu trebuia sa-l lase pe Popescu acolo unde era ca poate nu ar fi ajuns aici.Popescu Gheorghe trebuia sa-si dea demisia demult,sa mearga in pensie insa pe oltean l-a mincat undeva ca sa mai ramina,sa mai agoniseasca cite ceva.Ma mir ca se mai putea uita in ochii celor aflati in organigrama sub el.Ce pot invata lucratorii tineri de la el, cum se puteau apara de el.Ce sanse avea un lucrator cinstit sa primeasca functie,grad,salar de merit etc cind trebuia sa decida Popescu Gheorghe.Daca s-ar pastra anonimatul cu privire la cei ce au de spus ceva fara repercursiuni la serviciu se pot afla mai multe.Poate ca sint persoane care se gindesc sa faca denunturi,cine stie.Oricum felicitari pentru DNA.

    • Bravo sefu Scornea ! I-ai terminat pe toti trei,i-ai dat in gat la nevasta-ta de la dga. Acuma ai drum liber la sefie, si tu si sotia pentru functii de sefie. E bine sa speri dar ai de grija la fratii tai ce te-or ajutat sa-i termini pe astia. Poate vor si ei functii si atunci ce te faci ? Ca printre ei sunt frati mai tari ca tine, cu grade mai mari -poate mai VALorosi. Apropo nu uitati de declaratia de interes sa nu se sesizeze la dga sotia din oficiu !!!!

  5. ha, ha, ha,
    vad ca usor, usor de duc… bisnitarii de la politie
    un televizor?
    oare asta e valoare unui adjunct de politie in Romania?
    felicitari DNA, mai aveti de lucru pe acolo la IPJ…
    stiu ei care sunt…

  6. Phhh…..LA valoarea lui, un amarit de TV ??? Cred ca isi dorea unul „in culori” de pe vremea cind locuia la Strehaia,pe strada Asfaltata. Acum la batrinete si-a vazut visul cu ochii ! UN TV „IN CULORI” DNA a reusit incaodata o lovitura magistrala ! LA CIT MAI MULTI SPAGARI DUSI IN FATA LEGII (si dupa gratii)” Daca se dovedeste ca Popescu a luat TV-ul , s-a lins pe „b.t” de functie, isi ia cv cu suspedare si direct in rezerva !!! LOL LOL LOL LOL….S-a lacomit la un televizor….Saracia de el

  7. Adevărul este .ca își merita soarta.trebuia măcar 48 de ore sa-l tina în arest.pentru câte a făcut…..este un haplea.de când era la SRPT TIMIȘOARA .dar avea ceva tare intre picioare.a fost și cei de la minister și a scăpat basma curata..Mă bucur ca nu îi mai plac subordonate zi a trecu și a trecut la televizoare.popescule. …da-ți demisia.ești un ratat…Sau Gica Cum te dezmierdau cei de la SRPT TIMIȘOARA. pupîncurc. .

  8. Ce ne mai pricepem noi romanii sa ne dam cu parerea chiar si atunci cand nu stim SIGUR despre ce este vorba. Mai bine sa observam barna din ochii nostrii decat paiul din ochiul altora. Cel fara de prihana sa arunce primul piatra. Lasati institutiile statului sa isi faca treaba si comentati la sfarsit cand o puteti face in cunostiinta de cauza.

  9. Indiferent cat de buni sau rai au fost , de cinstiti sau corupti , nu suntem in masura sa judecam pe nimeni. Dar pentru a putea face acest lucru trebuie sa avem CARACTER lucru care la multi desi exista lipseste cu desavarsire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.