EXCLUSIV Şeful Poliţiei Timiş, preş în faţa lui Bojin: „Cred că-i şi...

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Timiş, preş în faţa lui Bojin: „Cred că-i şi bolnav psihic, nu ştiu ce dracu-i cu el. Cât de urgent, zilele ăstea o să luăm măsura să dispară de acolo”. Cum au luptat un şef din IGPR şi psihologul Poliţiei pentru atingerea obiectivului

22
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost implicat în operaţiunile ilegale de mutare a agentului incomod de la Poliţia Recaş pentru că aşa şi-a dorit primarul PSD Pavel Teodor, deranjat de faptul că poliţistul nu a ascultat directiva sa de a nu mai controla maşini pe raza oraşului. Dovada apare în documentele întocmite de DNA în baza cărora, aseară, Tribunalul Timiş a dispus arestarea pe 30 de zile a şefului Poliţiei Timiş, comisarul şef Sorin Muntean, a adjunctului acestuia, comisarul şef Florin Bolbos, a şefului Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul şef  Marcel Crăciunescu, a primarului din Recaş, Pavel Teodor, a şefilor Poliţiei şi Poliţiei Locale Recaş.

Ca dovadă a faptului că inspectoratul de poliţie a fost pus la ”dispoziţia discreţionară a unor politicieni locali, este şi atitudinea servilă a inspectorului şef Muntean Sorin faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Bojin Titu, coleg de partid politic cu primarul Pavel Teodor”, se arată în propunerea de arestare preventivă. Conform procurorilor, ”în 20 octombrie 2014,  Bojin Titu l-a contactat telefonic pe cms.şef Muntean Sorin, căruia i-a spus doar că doreşte să discute în legătură cu situaţia de la Recaş, fără a mai apuca să facă alte precizări, deoarece a fost întrerupt de către inspectorul şef Muntean, care i-a prezentat un „raport” complet, grăbindu-se să-l liniştească pe decidentul politic, căruia i-a relatat cu obedienţă că va soluţiona această solicitare având un caracter personal şi că va dispune măsuri administrative faţă de agentul de poliţie D. D.. Concret, inspectorul şef Muntean Sorin i-a relatat lui Bojin Titu „Ştiu domn’ preşedinte de Recaş. Acolo unica soluţie e să-i desfiinţăm funcţia şi să ducem copilul acela, nu ştiu unde să-l ducem că deja ne face […] Astăzi îs fetele de la consiliere psihologică, îi iau la întrebări pe toţi şi o să facă un raport pe factorii destabilizatori ăia doi şi n-am avut soluţie. Dacă n-am discutat săptămâna trecută o dată. I-am dus şi pe primar, dar văd că acesta nu înţelege. Cred că-i şi bolnav psihic, nu ştiu ce dracu-i cu el. Cât de urgent, zilele ăstea o să luăm măsura să dispară de acolo. N-am altă soluţie. Eu am crezut c-o înţeles, dar nu a înţeles nimic […] O rezolvăm!”.

Două zile mai târziu, agentul a fost chemat de către psihologul Poliţiei Timiş pentru evaluare, anchetatorii constatând că au fost puse în mişcare toate forţele pentru ca „ţinta” să cedeze şi să plece de la Poliţia Recaş. În timpul discuţiei, psihologul i-a confirmat poliţistului că „ştie de la conducerea unităţii care sunt problemele cu care se confruntă Poliţia Oraş Recaş, dezvăluind foarte multe detalii care confirmă starea de fapt reţinută, respectiv faptul că probleme cu primarul au existat și atunci când șef al Poliției Recaș era „Andrei”, care s-a plâns, de asemenea, că primarul vrea să conducă poliția. Psihologul Micu Nicoleta l-a acuzat pe agentul şef  D. că l-ar provoca pe primar și i-a dat exemplu că a sancționat mai multe persoane apropiate lui. De asemenea, în cadrul interviului, partea vătămată a cerut părerea psihologului Micu Nicoleta în legătură cu posibile soluţii pentru rezolvarea conflictului. Aceasta i-a sugerat părţii vătămate că polițiștii rutieri ar putea întoarce capul pentru a nu observa când trec pe lângă ei oamenii primarului. Cu ocazia acestei discuții, Micu Nicoleta i-a spus de mai multe ori părţii vătămate că există presiune politică asupra inspectorului șef și a conducerii I.P.J.


Timiș
din cauza sa și a colegului său B. E., că cei din conducere sunt amenințați cu controale de la M.A.I. și I.G.P.R. dacă nu rezolvă situația de la Recaș și aceste controale, chiar dacă nu îl găsesc pe agentul şef Duma Dumitru în neregulă, pot să îi găsească în neregulă pe inspectorul şef Muntean sau pe inspectorul şef adjunct Bolbos Florin Mircea. De asemenea, psihologul Micu Nicoleta i-a dat de înțeles părţii vătămate că știe că el şi colegii săi suferă, dar pentru că situația nu se rezolvă încep să sufere și șefii.  Tot în cadrul acestei discuții, agentul şef D. D. i-a adus la cunoștință psihologului Micu Nicoleta că, cu ocazia unei ședințe la Poliția Orașului Recaș, primarul Pavel Teodor a făcut afirmații, în prezența comisarului șef Bolbos că lumea l-a ales să conducă şi unitatea de poliţie din Recaş, iar ofițerii nu au avut nicio reacție. Reacţia psihologului a fost aceea de a-i lua apărarea inspectorului şef adjunct Bolbos Florin, spunând că tuturor le e frică de politic, pentru funcțiile deţinute. În acest moment, i-a expus ca soluție părţii vătămate plecarea sa de la Poliția Recaș, având în vedere că primarul nu poate fi schimbat, deoarece e ales de oameni. Tot psihologul I.P.J. Timiş i-a spus agentului şef D. D. că plecarea ar fi soluția și în cazul lui B. E., care, dacă ar face acest lucru, ar ajuta conducerea inspectoratului și că e mai bine pentru el să fie ținut minte că i-a ajutat pe aceștia când a trebuit, decât cel care s-a opus. În finalul convorbirii, Micu Nicoleta i-a spus părţii vătămate că e admirabil ce fac, că luptă pentru dreptate, dar trebuie să accepte faptul că nedreptatea învinge uneori”, se arată în document.

Pavel Teodor, primarul din Recaş, reţinut pentru abuz în serviciu
Pavel Teodor, primarul din Recaş, reţinut pentru abuz în serviciu

Că nu era nevoie de radierea unei funcţii din statul de funcţii al Poliţiei Recaş, ci dimpotrivă este dovedit ş de cele discute la o şedinţă de analiză de la Poliţia Recaş, unde a participat, în 12 noiembrie 2014, şi comisarul şef Florin Bolbos, adjunctul şefului IPJ Timiş pe linie de ordine publică. Acesta a afirmat că se constată că se constată o creştere a sesizărilor pe linie rutieră. „La această analiză a participat şi un superior al ofiţerilor din cadrul I.G.P.R., comisarul şef „Marcu” de la Direcţia Ordine Publică, acesta fiind informat de către ofiţerii cu funcţii de conducere din Timiş şi de psihologul Micu Nicoleta despre starea tensionată din cadrul Poliţiei Oraş Recaş, agentul şef D. D. fiind învinovăţit că, prin atitudinea sa intransigentă, ar alimenta conflictul cu primarul localităţii. În acest context, cms.şef Marcu a încercat şi el să-l intimideze pe agentul şef Duma Dumitru, afirmând că dacă vor mai veni de la Bucureşti pentru această problemă, nu primarul va fi cel schimbat, dând de înţeles părţii vătămate că dacă nu înţelege să se conformeze şi să nu mai sancţioneze oamenii protejaţi de primar, va suferi grave consecinţe la locul de muncă, arătând că inclusiv înalţi ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul MAI înţeleg să dea curs solicitărilor nelegale şi ilegitime ale unor persoane din administraţia locală ce emit pretenţii de subordonare a unităţilor teritoriale de poliţie”, au afirmat procurorii DNA.

 

22 COMENTARII

  1. Caz similar celui de la Caransebes unde seful politiei a fost mutat tocmai al Moldova Noua. Tolcis il cheama pe politistul schimbat la ordinul primarului pentru ca si-a permis sa faca un dosar penal unui apropiat.Politsitul si-a pierdut afmilia si a avut o gramada de probleme.Buba nu e numai in Timis ci si in Caras Severin.

  2. I-auzi! Pana si de la IGPR l-au amenintat pe agent.
    Atata timp cat mai exista asemenea oameni,ca acest simplu agent,eu zic ca nu-i totul pierdut! Felicitari acestui POLITIST agentul Duma Dumitru!

  3. Pai, ar trebui sa faca ceva si cu Micu Nicoleta! Nu mai ai incredere nici in psihologul politiei? Dupa exprimarea relatata, ea a facut presiuni asupra politistului, in loc sa-l ajute sau sa aplaneze conflictul! Ce studii are, a cui pila este?

  4. Nu il cunosc personal pe agentul Duma, dar daca ar fi dupa mine l-as decora si l-as avansa la exceptional, ca pe unul care a pus datoria mai presus de orice interes personal. Cinste lui.

  5. Conform Codului de procedură penală, şi că instigarea a existat atât timp cât “Max” le-a dat spărgătorilor informaţii în detaliu despre locaţie, despre programul proprietarilor şi le-a cerut să nu-i bată de pe cei doi bătrâni, ci doar să-i sperie. “Inculpatul şi-a încălcat într-un mod impardonabil statutul de poliţist, ajungând să îndemne nişte hoţi de profesie să prade doi bătrâni de 90 de ani, lipsiţi de apărare”, a afirmat procurorul. Când i s-a dat cuvântul, agentul Maxim a fost extrem de incoerent, susţinând că “prin structurile abilitate, DIICOT putea cere supravegherea mea pentru aflarea adevărului. Denunţul nu e real. Omul, când e arestat, poate spune multe. Nu am purtat convorbirea despre care se vorbeşte în dosar”. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei. UPDATE Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile celor doi inculpaţi.

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2012/08/agentul-max-nu-recunoaste-discutia-in-care-s-a-planuit-furtul-celor-90-000-euro/

  6. CE CAUTA UN ASEMENEA PSIHOLOG LA POLITIE?MARS LA MUNCA,PSIH OLOAGA.SPER CA MILITIANUL SE SA FIE DAT AFARA DIN POLITIE,FARA DREPT DE PENSIE DE ZECI DE MILIOANE.SPAG PREZENTATA PANA ACUM,ESTE DOAR UN MIZILIC.VILA PE CE BANI ESTE CONSTRUITA.VALABIL SI LA TRACTORISTUL BOJIN.DACA IN TARA ASTA AR EXISTA UN FISC ADEVARAT S=AR SCHIMBA MULTE/DIN PACATE STIM CU TOTII DESPRE ACESTI HOTI,SI NU SE FACE NIMIC.CAINII LATRA,CARAVANA TRECE

  7. Nu-mi vine sa cred cum au acționat acești „mafioți” care au stat in fruntea IPJ Timiș atâta timp! Cine știe câte prostii au mai făcut pana acum, dacă s-au pretat la așa ceva! Sa va ia dracu cu tot cu politicieni care v-au pus acolo si v-au susținut! Ma bucur ca, in sfârșit, agentului i se face dreptate in pofida ofițerului! Respect DNA si DGA, doar ca au exagerat cu mascații aia de la trupele anti-tero, in rest a fost super!

  8. Surpriza neplacuta pentru politistii cinstiti din I.P.J.Timis. La conducerea inspectoratului a ramas Clona zis si Mortul.Nu se stie daca Popescu Gheorghe este clona lui Craciunescu Marcel sau invers dar sigur amindoi sint spagari.Au avut de la cine sa invete de la fostul ministru David.Sint politisti cinstiti care nu sint vazuti bine.In prezent a fi politist cinstit ori esti catalogat de unii prost,bolnav psihic ori esti vazut ca oaie neagra sau turnator.Apreciati sint carausii si lingaii,ei beneficiaza de locuri caldute fara de munca sau foarte putina, functii ,banuti pentru rezultatele la lins,executat ordine ilegale,etc.

  9. Daca din MAI cel mai tare este fostul ministru Cristian David cu 500.000 euro, doresc sa pun niste intrebari sa nu mor prost.1.Cit a dat incompetentul Palade Sandel ca sa ajunga inspector sef la I.P.J.Timis si de la cine a luat darea sau daca a ramas dator. 2.Daca si-a scos investitia.3.Daca a avut profit din investitie.Daca nu au platit la stat pentru spaga darile ar putea sa fie vorba si de putina evaziune.Asta au scornitO politisti.

  10. Surpriza neplacuta pentru politistii cinstiti din I.P.J.Timis.La conducerea inspectoratului a ramas Clona zis si Mortul.Nu se stie daca Popescu Gheorghe este clona lui Craciunescu Marcel sau invers dar amindoi e spagari.Popescu a invins sistemul revenind pe functie dar asta nu inseamna ca l-a facut cinstit cum trebuia sa fie.Nu ne miram daca era si el in lot.In ziua de azi daca esti cinstit nu esti vazut bine, ori esti prost ori bolnav psihic sau turnator,sau daca sesizezi fapte penale esti vindut celor certati cu legea.

  11. Asta merita Munteanu cu Bolbos ca nu i-a mai saturat Dzeu Asta e doar inceputulla ce spagi sau luat deja in uni sefuleti din IPj a intrat panica pentru ca cei doi si-au facut o adevarata retea pentru rezolvarea unor probleme

  12. Din pacate asa functioneaza toata societatea romaneasca. Chefuri cu betii si fetite dupa care cine nu este cu noi este impotriva noastra. Sa va fereasca cel de sus sa aveti de a face cu Mafia din Administratia Statului : Politie, Finante,Invatamint, Sanatate , Administratie locala ce mai tot ce inseamna de Stat.
    VEzi Clanul Popovici din Finante toate rudele consateni si buni platitori de spagi. Nimeni nu se sesizeaza desi se stie f bine ce fac , de acolo pleaca bani catre Primari si mafia locala.

  13. Este foarte grav ca dra psiholog a contribuit esential la decredibilizarea agentului de politie. Din cite stiu nu este primul caz imputabil acestei domnisoare. Mai exista cel putin inca un caz similar al altui politist pe care acelasi psiholog a incercat sa-l destabilizeze. Nu inteleg de ce nu se sesizeaza conducerea asa trunchiata a politiei pentru a solicita cel putin verificarea acestei domnisoare daca procurorul nu a inteles sa extinda cercetarea si asupra ei.

  14. de fapt DE CE ERA ASA DE IMPORTANT NECONTROLUL TRAFICULUI SI ORAS? ce se constata la acest control? nu cumva se acopera o mafia? de fapt la Timisoara si in tot Banatul tot timpul a fost o mafie teribila, comert la negru ilegal si ilicit, chiar si in timpul regimului socialisto-Ceausist… nu m ar mira ca sa fie intarit comertul cu droguri, caci sintem in plina dezvoltare a acestui comert… in Romania s a instalat o situatie extrem de critica, din toate directiile economice, catre toate directiile din toate domeniile; de unde vine aceasta influenta nefasta si neavenita? nu mai exista nici un stilp de aparare al tarii si poporului; si de fapt ma intreb eu asa naiv si stupid a la fois: CINE ESTE ASTAZI POPORUL IN ROMANIA??? GENERATIA ASTA CE ARE FRIIELE IN MINA ESTE A MEA. GENERATIA CELOR DE 45-75 de ani, care sint capetele studioase din timpul meu; nu am gasit unul care sa aibe puterea sa tina fruntea sus; toti sint amestecati in afaceri; iar o afacere nu are dar de avansare a comunitatii ci a portofelului individual; deci poporul deja, este rupt – in aceasta parte a analizei – de nevoile tuturor; interesele personale sint pe rampa de inversare a valorilor; care valori? cele adevarate; oare care sistem social, ne vorbeste in istorie de valoarea umana? universalismul este pe puntul de a si pierde reperele, democratia, pentru care de mai bine de 2500 de ani se zbat oamenii sa o instaleze este imposibil de a si face aparitia, si sintem pe punctul de a dori noi ordini mondiale, cind noi HABAR NU AVEM CE VREM DE LA LUME SI DE LA SOCIETATE… DE LA COMUNITATEA UMANITATE SI DE LIDERII CE TIN CU DINTII SI CU COLTII DE PUTERE… si de bani… caci banii aduc fericirea pentru moment inca…o noua ordine nu se va putea instala daca nu se vine cu disparitii a unir pseudo valori care au corupt si vor continua sa corupa fara scrupule… si sa altereze toate valorile… chiar si cele spirituale… LUMINA !

  15. Psihologul Micu Nicoleta este pusa aici ca sa distruga subordonatii,este psihologul sefilor oameni buni ,urmariti va rog cat rau a facut aceasta femeie de-alungul timpului ,nerusinata ,ar trebui sa-i fie mare sila de propria persoana , dar cum nu are constiinta cred ca cer prea mult,ar trebui sa fie saltata aceasta impostoare ,nu iti este rusine mai?,cat rau ai facut tu in toti acesti ani?,nu te gandesti chiar la nimic ?,esti o mare marioneta autorizata care va plati pentru toate faptele de coruptie si compromisurile pe care le-ai facut in tot acest timp ,acest statut de „psiholog” nu se potriveste deloc cu moravurile tale de o clasa neidentificata inca,faci de rusine psihologii care au abilitati in acest sens ,rusine sa-ti fie!

  16. Cine este autorul moral al faptului ca cms sef Munteanu este in arest ? Popescu Gheorghe cel care este la comanda inspectoratului.De ce ?.Pentru ca.Pentru ca cu toti dintii a spus cu gurita lui ca l-a trimis acasa pe cms sef Petri Cornel ca sa-i faca loc lui Munteanu la serviciul cazier.Mai bine il lasa unde era si nu avansa a proasta ca sa ajunga unde a ajuns.Propun ca Munteanu sa fie recunoscator si sa-i dea acum si lui Popescu jumatate din ce a primit si ce o sa mai primeasca, asta in semn de recunostiinta fata de ce a primit fara munca si fara drept.Si mai sint cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.