EXPLOZIV Anchetă DNA fără precedent la Primăria Timișoara. Ce nereguli verifică procurorii

EXPLOZIV Anchetă DNA fără precedent la Primăria Timișoara. Ce nereguli verifică procurorii

9
DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcției Naţionale Anticorupție realizează o anchetă fără precedent la Primăria Timișoara. Potrivit Redeșteptarea, ancheta vizează modul în care au fost vândute sute de locuințe pe baza Legii 112 unor persoane care nu erau chiriașe la vremea intrării în vigoare a legii, așa cum prevede actul normativ. Prin urmare, procurorii DNA ar fi cerut contractele de vânzare-cumpărare asupra cărora există suspiciuni că s-ar fi realizat ilegal.

Pentru ca aceste locuințe să poată fi vândute unor persoane care nu erau chiriașe în momentul intrării în vigoare a Legii 112, comisia de aplicare a legii a emis o notă prin care se face derogare de la lege, motivând prin faptul că „există precedent”. Printre persoanele care au semnat acea notă se numără fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar și fostul șef al Direcției de Patrimoniu, Nicușor Miuț.


Magistrați sau politicieni ar fi beneficiat de locuințe cumpărate în baza acestei derogări și chiar și un senator de Timiș.

„Știu și eu de așa ceva, dar e la Direcția de Patrimoniu. Nu mă simt vizat absolut deloc de anchetă. Eu nici nu am fost la ședința aceea cu procesul verbal (n.r. ședința în care s-a emis o notă prin care se făcea derogare de la lege). Nu am semnat niciun contract. Secretarul nu semnează contracte”, a declarat Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timișoara, pentru Redeșteptarea.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a afirmat pentru aceeași publicație că organele de anchetă, respectiv DNA sau Corpul de Control al Guvernului, au solicitat cantități impresionante de documente. „Sunt solicitări multiple. Noi le dăm, dar sunt volume uriașe de materiale pe care trebuie să le dăm la cererea Poliției, Corpului de Control, Procuraturii, DNA-ului. Se multiplică în fiecare zi cantități foarte mari de documente care se transmit. Cele mai multe multiplicări trebuie să le facă Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări diverse pentru că în ceea ce este în jurisdicția acestei direcții se referă anchetele în derulare”, a precizat Nicolae Robu.

9 COMENTARII

  1. da ! asa este, secretarul nu semneaza contracte. dar principala sa menire este aceea de ASIGURARE A LEGALITATII in primarie. din acest punct de vedere principalul vinovat in FRAUDA de proportii (da, este frauda!!!) in cazul locuintelor de la L 112/95 repartizate si vandute ILEGAL la PRIMARIA TIMISOARA
    este chiar SECRETARUL COJOCARI. pana aici ti-a fost banditule. o sa platesti cu ani grei de puscarie inclusiv confiscarea averii cojocare ! valea in dubai daca mai poti. adio

    • mo comonistule mo tu sal nu face pra domn Cojocare bandit . auz?
      ca iel o respectat lejia so fost langa etnia roma (tigani cu zicet voi)care or fost esploatati in jermania de hitleristi dacolo. si io agiutat pra tigani si iel si domnu ciunhandu sa capete casile in timisoara. asa ca domnu cojocari nui bandit cum zice tu. gianess?

  2. SA-I VERIFICE SI PE TIGANI CARE AU CUMPARAT ATITEA VILE LA PRETURI DE UN APARTAMENT ,SA FIE VERIFICATI SI NOTARI CARE AU FACUT LEGALIZARI PE ACTE FALSE CU PROPRIETARI FANTOMA
    SA FIE INTREBATI DE UNDE AU MILIOANE DE EURO SI EI NU LUCREAZA NICI UNDE,UNDE AU PLATIT INPOZITE PE VENIT CUM PLATESTE ORICARE SALARIAT

    SPERAM CA VOR DUCE CERCETARILE PINA LA FINAL

  3. Cititi atent si anchetati-va singuri:
    Corpul de Control al Guvernului a descoperit că mai mulţi procurori din Timişoara au cumpărat ilegal de la Stat case, la preţuri mici. Printre aceştia se numără şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Vasile Bâc, şi actualul procuror-șef al DNA Timișoara, Tamaș Shiffbeck.

    Corpul de Control a descoperit că procurorii au intrat în posesia unor apartamente de la Stat în baza legii 112, din anul 1995, care permitea vânzarea apartamentelor aflate în proprietatea Statului către chiriașii care le ocupă, ei obţinând apartamentele deşi nu erau chiriaşi în momentul în care legea a intrat în vigoare.
    Astfel, din documentele obţinute de Corpul de Control, reiese faptul că Tamaș Shiffbeck a devenit chiriaş în data de 22 noiembrie 1999 şi a cumpărat imobilul de trei camere, situat pe strada Mureş, în data de 9 decembrie 1999. Acesta ar fi plătit aproximativ 83 de milioane de lei (4.500 de dolari), în rate întinse pe 10 ani. Vasile Bâc a devenit chiriaş într-un apartament de patru camere, situat într-o zonă periferică, în septembrie 1998 şi, tot cu 83 de milioane de lei vechi şi tot în rate întinse pe 10 ani, l-a achiziţionat patru luni mai târziu.

    Procurorii au putut achizţiona apartamentele, deşi legea nu le permitea în mod normal, datorită unei „note” emise de comisia de aplicare a Legii 112, din cadrul Primăriei Timişoara, din care făceau parte Gheorghe Ciuhandu (primar), Nicușor Miuț (șeful Direcției de Patrimoniu), Vasile Tărciatu (consilier juridic) sau Liviu Barbu (șef al ADP), mai precizează sursa citată.
    Comisia a hotărât în şedinţa din iulie 1998 ca şi cei care nu erau chiriași la momentul intrării în vigoare a legii să poată achiziţiona locuinţele. „Întrucât există precedente se pot vinde către chiriașii cu contracte de închiriere încheiate după intrarea în vigoare a Legii nr. 112/1995 (25.01.1996), doar acele apartamente pentru care nu există nici un litigiu (adică în imobile nerevendicate pe cale administrative sau prin instanță)”, se arată în documentul semnat de comisie.

  4. verificati cum a primit judecatorul chiu de curtea de apel,un mega apartament in schimbul rezolvarii dosarului piata 700,cum la amenajat in timpul lucrariilor la palatul dicasterial si la ce pret l-a cumparat,cu tate ca a avut locuinta in arad,iar dupa aceea la ce pret la vandut,de pa b-dul tache ionescu.

  5. Cel care a făcut din centrul Timișoarei o mare țigănie a fost VIOREL OANCEA. El a dat țiganilor casele din centrul istoric, pentru sute de mii de dolari, bani pe care I-a luat cu nerușinare, sfidând pe față legea. Nu știu de ce pe acest ESCROC ORDINAR nu-l întreabă nimeni de sănătate. El a batjocorit acest oraș, l-a transformat, din cel mai frumos oraș al țării, în cel mai furat de țigani. Vă place când vedeți nunțile țigănești din centrul orașului, când o mână de proxeneți și hoți sfidează și batjocoresc tot ce sute de ani de civilizație au creat în acest FOST foarte frumos oraș.
    Dovezile hoției lui VIOREL OANCEA există, trebuie doar luate și puse într-un rechizitoriu.

  6. Pentru cei de la DNA:urmariti acesti mafioti Viorel Oancea,Ciuhandu,Cojocar si multi altii din primarie care au jefuit si au hotit statul si au vindut Timisoara clanurilor de tigani.Inclusiv si posesorul Magazinului Bega care are terenurile cele Mai bune toti sunt niste hoti si banditi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.