Imamul moscheii din Timișoara, la PRESSALERT LIVE: „Ceea ce s-a întâmplat la...

Imamul moscheii din Timișoara, la PRESSALERT LIVE: „Ceea ce s-a întâmplat la Paris este o crimă pe care nu o acceptăm”. De ce crede doctorul Ramez Achras că Statul Islamic a fost creat de americani VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Alim Safwan, imamul moscheii din Timișoara, și doctorul Ramez Achras au vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE despre atacurile teroriste din Paris care au șocat întreaga planetă, și nu numai. Alim Safwan este revoltat de producerea acelor evenimente tragice și a ținut să precizeze faptul că „este o crimă pe care nu o acceptăm, nicio religie nu o poate accepta și niciun om normal care trăiește o viață normală nu o poate accepta. Noi trăim bine în Timișoara și nu am avut nicio problemă și sperăm să fie bine și pace”.

De aceeași părere este și doctorul Ramez Achras, care a vorbit și despre organizația teroristă Statul Islamic (ISIS). „Acest ISIS este o grupare mai mult politică, folosește Islamul, dar nu are nicio legătură cu Islamul. De exemplu, cei din Al-Qaeda cultivă și vând droguri ca să-și cumpere arme. E un paradox, pentru că drogurile sunt cel mai mare păcat în Islam, orice lucru care duce la beții sau să se piardă mintea este interzis”, a explicat Ramez Achras.

Întrebați de către moderatorul emisiunii dacă citatele din Coran pe care teroriștii le rostesc justifică uciderea celor necredincioși, doctorul Ramez Achras a precizat că aceste cuvinte au fost rupte din context, iar „războiul este permis doar în caz de apărare”. Medicul a mai ținut să precizeze că majoritatea extremiștilor „nu cunosc Coranul bine și nici limba arabă. Osama bin Laden cred că a fost obligat și forțat de către talibani, a fost ca un câine înconjurat de peste tot. E de condamnat ceea ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 2001”.

imam Alim Safwan și doctor Ramez Achras la pressalert live (1)

Totuși, cei doi invitați din cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară au recunoscut că nu sunt de acord ca profeții să fie ironizați, la fel cum se întâmplă în publicația franceză „Charlie Hebdo”.


„Profeții sunt aleșii lui Dumnezeu. Oare nu a rămas nimic în jur decât să-ți bați joc de Dumnezeu? Dacă ne batem joc și de religie, atunci nu mai există nimic”, a spus Alim Safwan.

„Statul Islamic a fost creat de americani”

Medicul Ramez Achras a vorbit și despre Statul Islamic, despre care crede că a fost creat de americani și are și o explicație pentru asta. „Armata liberă care a dezertat de la dictator și a format o armată organizată a avertizat acum doi – trei ani. Dacă nu putem să-l dăm jos pe dictatorul respectiv, el crează acest haos. Oricărui dictator îi convine, atunci când este încolțit, să creeze haos. S-a lungit războiul timp de trei, patru ani și s-a creat o confuzie. Această zonă atrage ca un magnet extremiști. Eu înțeleg interesele economice ale americanilor în aceste state, dar nu să-mi jignească inteligența. Oare atâta forță militară americană nu poate să elimine aceste grupări mici?”, s-a întrebat retoric medicul.

În finalul emisiunii, cei doi invitați i-au dat dreptate primarului musulman din Rotterdam, care le-a transmis jihadiștilor următorul mesaj: „Dacă nu vă place libertatea, pentru numele lui Dumnezeu, faceți-vă bagajele și plecați! Și dacă nu vă convine aici pentru că niște umoriști care nu vă plac fac un ziar, atunci vă zic să vă duceți naibii”. Ramez Achras a ținut să precizeze că „dacă tu ai intrat în România cu pașaportul, nu cu mitraliera, trebuie să respecți niște reguli. Religia spune că trebuie să ne respectăm țara care ne primește”.

1 COMENTARIU

  1. e socant sa vezi cat de aproape este antiamericanismul de noi. acesta fiind unul din elementele de baza ale terorismului international. si vad ca psdul, adica pressalert, promoveaza asemenea discurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.