Mii de elevi din Timiș vor învăța să joace șah în școală....

Mii de elevi din Timiș vor învăța să joace șah în școală. Cine le va preda micuților și ce beneficii are sportul minții asupra copiilor

1
DISTRIBUIȚI

Mii de elevi care învață în 20 de școli din județul Timiș vor învăța să joace șah. Și asta după ce s-a decis ca sportul minții să fie introdus în unitățile de învățământ ca materie opțională, din toamna acestui an. Prin urmare, astăzi, la Timișoara, a fost lansat proiectul „Educație prin șah” de către Federația Română de Șah, în cadrul căruia 500 de școli din întreaga țară, printre care 20 din Timiș, au primit câte o trusă de șah.

„E un joc ușor de jucat. Șahul are o serie de beneficii, s-a demonstrat că practicat de la vârste mici, de la cinci, șase ani, ajută la dezvoltarea personalității, a gândirii strategice.


În Iași, 40 % din olimpicii naționali și internaționali sunt foști jucători de șah de foarte mici. Ne dorim să facem un studiu pentru a demonstra care este diferența dintre un copil care joacă șah și unul care nu joacă”, a precizat, astăzi, la sediul Inspectoratului Școlar Timiș, deputatul Sorin Iacoban, președintele Federației Române de Șah.

Printre licee din județul Timiș care au primit table de șah gratuit se numără Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” și Colegiul Național „C. D. Loga”. Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, pe copii îi vor putea învăța să joace șah atât dascăli, cât și jucători care fac parte din Federația Română de Șah. Profesorii pasionați de sportul minții trebuie să urmeze un curs de formare, care se va desfășura la Casa Corpului Didactic din Timișoara, începând cu semestrul al doilea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.