PERICOL Arsen în cantități prea mari în apa potabilă din comuna timișeană...

PERICOL Arsen în cantități prea mari în apa potabilă din comuna timișeană Beba Veche. Ce măsuri intenționează să ia autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

Situație alarmantă în cea mai vestică localitate a României. La robinetele locuitorilor din Beba Veche curge apă potabilă care are un conținut prea mare de arsen. Astăzi, la Instituția Prefectului, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat despre problema calității apei potabile din sistemul public de alimentare cu apă al comunei timișene.

Conform celor prezentate de primarul din Beba Veche, Ioan Bohancanu, la analizele privind calitatea apei potabile din localitate s-a constatat că arsenul din apă se găsește în cantități mai mari decât cele admise de Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile. În cadrul întâlnirii au fost puse în discuție două soluții, achiziționarea unei instalații performante de tratare a apei sau alimentarea cu apă a localităților Beba Veche, Cherestur și Pordeanu din alte surse.

Pentru că există riscul să existe astfel de probleme și la apa din alte localități, urmează ca în zilele următoare să se facă analiza apei potabile din localitățile din zonă.


Apoi, Instituția Prefectului va solicita Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor identificarea fondurilor necesare achiziționării instalațiilor pentru tratarea apei, astfel încât aceasta să respecte normele din Legea Apei Potabile.

Tot în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat, astăzi, și despre găsirea unor soluții pentru ca infecțiile nosocomiale din spitalele din Timiș să nu se mai producă. De asemenea, tot astăzi s-a vorbit și despre prevenirea inundațiilor care s-ar putea petrece în perioada următoare, având în vedere prognozele conform cărora în lunile februarie și martie se vor înregistra ploi peste mediile anuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.