EXCLUSIV Petar Kecenovici, un timişorean la Chicago. Povestea violoncelistului care a cântat...

EXCLUSIV Petar Kecenovici, un timişorean la Chicago. Povestea violoncelistului care a cântat alături de unele din cele mai mari vedete ale muzicii VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Violoncelistul timişorean Petar Kecenovici a avut onoarea să cânte alături de câteva dintre cele mai mari nume ale muzicii internaţionale în ultima vreme, printre cei cu care a colaborat în ultimii ani numărându-se nume ca Sting, Andrea Bocelli, Dennis DeYoung (Styx), Randy Jackson, Jordin Sparks, Clay Aiken, Cheap Trick sau Trans-Siberian Orchestra. Stabilit la Chicago, muzicianul timişorean care a pus bazele formaţiei Classical Blast a avut ocazia să facă parte din orchestra spectacolelor The Lion King şi The Color Purple montate pe Broadway.  Formaţia Classical Blast îşi propune să aducă arome de muzică clasică în muzica rock şi pop actuală. „Credem în puterea artelor: în a inspira, a educa, a schimba, chiar şi a vindeca. Deasemenea credem că muzica nu are graniţe. Aplicăm aceste concepte în show-urile noastre. Cântăm de la Bach la classic rock, metal sau pop“, spun membrii formaţiei americane, din care, alături de muzicianul timişorean mai fac parte David Kav (voce şi chitară), Jimmy Chaos (vioară), David Kelly (percuţie) şi Bill Syniar (bass). „Încă de la vârsta de 12 ani mi-am dorit să ajung în Statele Unite Ale Americii. Acest vis mi s-a îmlinit în 2003, când am ajuns cu o bursă de studii la Conservatorul din Lynn University din Florida. Din nefericire, din cauza situaţiei materiale, studiile muzicale nu au ajuns prea departe şi a urmat o cădere culturală. Am fost nevoit să lucrez diverse chestii, dar după câţiva ani am revenit în muzică“, spune violoncelistul, a cărui mamă, Eniko, este deasemenea violoncelistă la Filarmonica de Stat din Timişoara.

Formaţia Classdical Blast citează la capitolul influenţe nume diverse ca Mozart, Beethoven, Vivaldi, Sting, Guns ‘n Roses sau Led Zeppelin şi a scos la sfârşitul anului trecut două melodii disponibile doar în format digital şi a editat un album de debut numit Classified.
kecenovici1
„Să cânţi cu vedetele internaţionale e foarte frumos, din afară.


Realitatea este alta“.

Povestea muzicianului timişorean are parte de suişuri şi coborâşuri, una din perioadele sale mai puţin „muzicale“ fiind aceea în care a trebuit să accepte diverse slujbe în ţara tuturor posibilităţilor. „Am fost nevoit să lucrez în construcţii, am lucrat şi la o benzinărie. Am livrat chiar şi pizza. Am învăţat foarte multe în acea perioadă. Evident, nu toată lumea reuşeşte să se acomodeze cu America. În cele din urmă, prin intermediul unui cunoscut, am ajuns să cunosc un cvartet, care a avut nevoie de serviciile mele. Şi aşa, dintr-o cunoştinţă în alta, am ajuns să fiu solicitat la diverse evenimente din America“, spune Petar Kecenovici.

După ce a predat ore de violoncel pentru copii şi a participat la diverse evenimente din Florida, muzicianul timişorean a reuşit să-şi facă multe cunoştinţe în domeniul muzical. „Să cânţi cu vedetele internaţionale e foarte frumos, din afară. Realitatea este alta. Pe scurt, eşti ales de o agenţie, pentru concertele starurilor mari care au nevoie de acompaniament. Trebuie să fii acolo, să-ţi faci treaba şi să taci atunci când trebuie. Cu Sting, am cântat în cadrul unui eveniment numit McDonald’s Convention. A venit la o repetiţie înainte de spectacol şi atât. Am mai cântat şi cu George Benson şi cu mai mulţi. Agenţia care te impresariază garantează pentru tine, e răspunderea lor“, spune timişoreanul. Printre cele mai importante evenimente susţinute de formaţia Classical Blast s-a numărat un recital susţinut în deschiderea Joan Jett, sau un altul susţinut pe stadionul Wrigley Field din Chicago, unde au interpretat imnul american în faţa a 28.000 de spectatori. „Vrem să cântăm şi ne place. Ne oferă o deosebită satisfacţie să fim pe scenă, fie într-o cafenea micuţă, fie altundeva. În timpul săptămânii cântăm şi-n diverse spitale din zonă, în cadrul programului Healing Arts. Sunt bucuros că am reuşit să ne creem un drum, că avem parte de sprijinul celor de la ArtsWarrior Management, care ne-au descoperit şi cred în noi“, a mai declarat muzicianul timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.